Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український школяр створив серію роботів

Світ:

13-річний українець Марк Дробнич розробив серію роботів під назвою ELFi robots, і хоче зробити їх створення доступним кожному.

Для цього хлопець запустив кампанію на Kickstarter: щоб досягнути поставлену ціль, йому потрібно зібрати 33 тисячі фунтів. Як розповів Марк Inspired, зараз він презентує свою ідею у фіналі World Robot Olympiad в столиці Катару.

Минулого року ми вже писали про цього здібного школяра з Ужгорода: влітку 2014 рокуМарк потрапив до фіналу Google Science Fair, престижного наукового конкурсу для молоді. Його проект, який називався “Шкільний презентаційний мікроскоп з дистанційним управлінням”, увійшов до числа 15-ти фіналістів, яких було відібрано журі Google в ході конкурсу. Марк навчається в хіміко-біологічному класі Ужгородської гімназії, і з самого дитинства проявляє інтерес до конструкторських рішень та науки.

Мікроскоп для Google Science Fair хлопець зібрав самостійно, використовуючи запчастини конструктора LEGO. Така ж концепція лежить в основі ELFi Robotics: люди отримають набір інструментів та програмного забезпечення, за допомогою якого зможуть самостійно зібрати робота-іграшку. Роботи, створені на базі ELFi Robotics, можуть комунікувати з людьми англійською мовою – підтримка інших мов, за словами Марка, очікується.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи