Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві винахідники продемонстрували 3D ручку

Сучасні технології вже в Україні. Напередодні вітчизняні інженери та конструктори зібрались у Києві, щоб представити громадськості свої унікальні електронні пристрої. Чим дивували на фестивалі винаходів - бачив Даніїл Снісар.

Відео

Сучасні технології вже в Україні. Напередодні вітчизняні інженери та конструктори зібрались у Києві, щоб представити громадськості свої унікальні електронні пристрої. Чим дивували на фестивалі винаходів - бачив Даніїл Снісар.

"У нас тут робот, який буде писати слово "сфера".

Максиму лише 8, а він вже разом з товаришами конструює справжніх роботів. Юні винахідники кажуть, що на цьому не зупиняться. У планах - конструкція великого людиноподібного робота - андроїда.

"Який буде рухатись, головою крутити".

Хлопці - наймолодші учасники фестивалю винаходів та чудернацьких пристроїв міжнародного руху Мейкер Феїр.

"У нас тут і студентські лабораторії, і винаходи, які стосуються заощадження енергії і дрони. Взагалі все, що наповнює подібні ярмарки в усьому світі", - розповідає організатор фестивалю Світлана Бовкун.

Серед уже доволі звичних для українців безпілотників, винахідники представили унікальні 3D ручки, що здатні малювати рідким пластиком деталі для створення різноманітних конструкцій. Найбільшу увагу відвідувачів привернули до себе принтери, які друкують тривимірні предмети.

"Коли вам потрібно, припустимо, хитрий дуже двигун, з хитрою аеродинамікою. Так ви його не зможете зробити на типовій установці або токарному верстаті. Вам потрібен 3D принтер, щоб його надрукувати", - пояснює інженер-винахідник Дмитро Берюков.

Технологія тривимірного друку полягає у нанесенні принтером шарів рідкого пластику. Зображення зчитується з будь-якого цифрового носія. Приміром, друк цієї іграшки тривав 7 годин. Окрім того, каже Дмитро, за кордоном такі 3D принтери вже використовують для друку невеликих будинків та протезів кінцівок.

"Тобто, ну, по суті, надрукувати можна все", - запевняє інженер-винахідник Дмитро Берюков.

Фестиваль Мейкер Феїр уже став традиційним у Сполучених Штатах та Великій Британії. В Україні - тільки набирає обертів. 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи