Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

у 2015 році розпочався глобальний перехід на «зелені» види енергії

Категорія:

Відновлювані джерела енергії складають майже половину всіх енергетичних потужностей, введених в дію минулого року. 60% всіх нових інвестицій спрямовані на реалізацію проектів у сфері ВДЕ.

151120-vde.jpg

Відновлювані джерела енергії (ВДЕ) стали сьогодні основним видом палива
Відновлювані джерела енергії (ВДЕ) стали сьогодні основним видом палива

У одній з останніх офіційних доповідей Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) повідомляється, що майже половина всіх нових енергетичних потужностей, представлених та введених в дію минулого року, - це електростанції на відновлюваних джерелах енергії.

МАЕ вважає цей факт ознакою того, що глобальний перехід на «зелені» види енергії у світі вже розпочався, повідомляє сайт Іnhabitat.com. Енергетичний огляд 2015 року показав, що «зелена» енергетика є другим за величиною джерелом енергії в світі.

Змістити викопні види палива з першого місця ВДЕ зможуть на початку 2030-х років. 60% всіх нових інвестицій спрямовані на реалізацію проектів у сфері поновлюваних джерел енергії, незважаючи на субсидії в розмірі майже $ 490 млрд. на викопне паливо в минулому році.

«Поновлювані джерела енергії - це вже не ніша. ВДЕ стали сьогодні основним видом палива», - зазначає виконавчий директор МЕА Фатіх Бірол. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи