Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Багаторазова космічна ракета

Перша в світі багаторазова космічна ракета здійснила успішне приземлення (відео).   Blue Origin вертикально посадила свій суборбітальний апарат.

Під час тестування, що відбувалося в штаті Техас, ракета New Shepard (названа на честь першого американського космонавта Алана Шепарда) піднялася на висоту 329,839 футів (100,5 км), що офіційно вважається межею космосу. Повторно двигуни включилися, коли ракета знизилася до висоти 1,5 км, швидкість руху ракети при посадці склала 7 км на годину. Пілотований космічний корабель (без екіпажу) від'єднався на висоті в 6 км і приземлився окремо за допомогою парашутів, пише N+1.

Видання зазначає, що попри подібне досягнення, New Shepard досі перебуває в стадії тестування і під час згаданих випробувань долетіла до космосу лише формально, тоді як ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX (її засновник Ілон Маск є найбільш відомим популяризатором ідеї посадки ракети для повторного використання) використовується, приміром, для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію.


Перша в світі багаторазова космічна ракета здійснила успішне приземлення (відео)

Приватна космічна компанія Blue Origin, якою управляє засновник Amazon Джефф Безо, заявила про те, що їй вдалося зробити успішну посадку на Землю її основний ракети New Shepard після запуску, що робить її першою ракетою, яка акуратно приземлилася і залишилася неушкодженою після польоту в космос.

Приземлення також означає, що Blue Origin вдалося те, що не вдавалося здійснити компанії SpaceX, яка намагається здійснити успішну посадку ракети Falcon 9 впродовж останніх дев’яти років.    

До цього часу всі ракети, які відправлялися в космос, або знищувалися, або відмовляли після зльоту. Це робить польоти в космос такими дорогими: для кожного запуску необхідно будувати новий космічний апарат. Приватні компанії намагалися розробити багаторазові ракети, які дозволили б зробити космічні перевезення більш дешевими, але раніше це нікому не вдавалося зробити.

післямова  Гравець: Світ Зелений :

  Роман Осадчук  Falcon від spacex Ілона Маска так літав ще минулого року . Але безперечно це тренд, а старі совітські союзи - безнадійно застаріле минуле. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи