Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Для боротьби з корупцією відібрали найскомпрометованіших" - Володимир Бойко

Чи запрацює антикорупційна система в Україні після створення Антикорупційного бюро, спеціальної антикорупційної прокуратури і нацонального агенства запобігання корупції? 

Артем Ситник, призначений Президентом директором Антикорупційного бюро

Створення цих органів - це імітація діяльності з метою подальшого отримання і розкрадання міжнароднів коштів, які виділяються Україні на боротьбу з корупцією. Корупція в Україні - це хребет державного механізму. 

Генеральна прокуратура мала всі можливості для боротьби з корупцією. Але вона займалася обслуговуванням адміністрації Президента.

Жодний державний орган не поборить корупцію. Її може здолати тільки громадянське суспільство.

Про це в ефірі радіо Ера FM розповів відомий журналіст Володимир Бойко. 

Минулого року він заявляв, що влада зняла останні запобіжники, що стримували розгул корупції.

А Віктор Шишкін, екс-генпрокурор України, колишній суддя Конституційного суду у програмі Від першої особи сказав: "Вигадка з антикорупційною прокуратурою, яку нав’язав Захід, Україні не потрібна у такому вигляді.Таким чином, фактично визнається, що ми не довіряємо звичайній прокуратурі".  

Закон «Про прокуратуру» двічі змінювався: у лютому і у липні. Липневі зміни передбачають, що антикорупційна прокуратура перебуває у системі генпрокуратури. Робіть висновки, чи буде цей структурний підрозділ генпрокуратури незалежним.

Антикорупційна прокуратура, якщо вже  вирішено її створювати, потрібно було б утворювати як окремий підрозділ. Крім того, обов’язковість досвіду роботи у прокуратурі у даному випадку була зайвою.

Нас безпідставно підганяв Президент. Це не його функції, згідно чинного законодавства.  Через тиск і підганяння ми не змогли опрацювати значну кількість кандидатів. 

Шишкін також прокоментував зміни до Конституції, ініційовані Президентом, які, на його думку, в умовах воєнного стану суперечать статті 157 Конституції. Це прояв узурпації влади нинішнім Президентом. Процес запущений в антиконституційний спосіб. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи