Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Байден попередив, що фінансової допомоги не буде, якщо не буде контролю над корупцією

Влада України має робити більше у боротьбі з корупцією, яка “з’їдає Україну, як рак”, сказав віце-президент США Джо Байден у своїй промові, проголошеній у Верховній Раді України 8 грудня. 

Він попередив, що фінансової допомоги не буде, якщо не буде контролю над корупцією.

Джо Байден закликав проводити болючі, але рішучі реформи, щоб побороти корупцію. Його промова виглядала як останнє попередження для так званої політичної еліти України, яка не бажає розгортання реформ.

Ось дослівний переклад деяких речень Байдена, які не дуже влучно, на мій погляд, були перекладені синхронними перекладачами (це – дуже складно перекладати з голосу, «на ходу», тому даю свій переклад не тому, що не погоджуюся з перекладачами, а тому, що розумію – вони просто не мали змоги в режимі реального часу перекласти все “word by word”).

«Ви не зможете назвати мені жодної демократії у світі з такою раковою пухлиною корупції. Не достатньо просто організувати антикорупційне бюро і призначити спеціального прокурора, який боротиметься з корупцією. Генеральна прокуратура відчайдушно потребує реформ. Енергетичний сектор потребує того, щоб бути конкурентноздатним, діяти на ринкових принципах, а не за принципом “sweet heart deals” (давати тому, кого любиш). Ви вже зробили важливі кроки. Але є багато, що треба зробити, щоб завершити ці перегони. Ще недостатньо зроблено».

Він сказав, що недостатньо проштовхувати закон, який зобов’язує вищих посадових осіб показувати свій дохід, просто треба відрізняти приватні інтереси від державних.

Байден наголосив, що Україна не може дозволити, щоб люди знову втратили надію.

Після цитування рядків зі знаменитого вірша Тараса Шевченка він сказав: “Я сподіваюся, що колись ви згадаєте і мене «незлим тихим словом».

Довідка:

В перший день свого візиту до України Байден запевнив, що США будуть підтримувати Україну і нададуть ще $190 млн. для допомоги у структурних реформах і боротьбі з корупцією.

Згідно з нещодавніми розрахунками Білого Дому, США вже надали Україні близько $200 млн. допомоги на боротьбу з корупцією, на укріплення енергетичної безпеки і на залучення інвестицій в Україну.

Вашингтон надав більше $266 млн. на військове обладнання і навчання, а  Міжнародний валютний фонд – близько $17 млрд. позики на більше, ніж дворічний період.

P.S. І де ці гроші?

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Де наші гроші..Це за офіційними даними однієї організації.."Цивілізовані" країни та їх уряди дурня включають не гірше путіна..а ще можуть собі полігони облаштовувати,щоб бомбити офіційно сирійські чи то українські села та міста..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Де наші гроші..Це за офіційними даними однієї організації.."Цивілізовані" країни та їх уряди дурня включають не гірше путіна..а ще можуть собі полігони облаштовувати,щоб бомбити офіційно сирійські чи то українські села та міста..

Вірю в те, що розумію.