Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Путін провалив два плани в Україні і зайнявся третім, – редактор The Economist

Спецтема:

Президент Росії Володимир Путін змінив тактику і перейшов до «плану В» в Україні. Про те, в чому він полягає, розповів письменник, автор книги «Нова холодна війна: як Кремль загрожує і Росії, і Заходу», редактор відділу міжнародної політики журналу The Economist Едвард Лукас.

151215-edvard_lukas.jpg

Британський письменник, журналіст, редактор журналу The Economist Едвард Лукас
Британський письменник, журналіст, редактор журналу The Economist Едвард Лукас

- Зараз на Донбасі дотримується режим перемир’я, відбувається відведення озброєнь. Чи призведе, по-вашому, це до миру на сході України, або ж це якась тактична пауза Кремля?

- Це безперечно ще не можна назвати шляхом до остаточного встановлення миру на території України. Тому що сам процес реінтеграції окупованих частин Донбасу ще не почався. А про загарбаний Росією Крим взагалі практично забули.

Я вважаю, що в Україні Путін намагався застосувати дві тактики, і вони обидві провалилися. Перша полягала в тому, щоб поширити настрої, які виникли в Криму, Донецьку та Луганську на всю територію України. А друга - в тому, щоб завдати поразку Українській армії.

Але це виявилося неможливим без повної військової інтервенції з боку Росії. Оскільки цього не сталося, а плани "А" і "Б" провалилися, зараз глава Кремля приступив до плану "В". А він полягає в тому, щоб українська влада сама все зіпсувала.

- Ви вважаєте, що для цього є передумови?

- В тому то й справа. Будучи в Україні, вам видніше, чи облажається нинішня українська влада, як це було багато разів до цього. На мою думку, за 25 років своєї незалежності Україна ніколи не пропускала можливість все зіпсувати. Це було за Кравчука, Кучми, Ющенка, Тимошенко і так далі. Кожна влада в Україні по-своєму наламала дров. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олег Ціома.
0
Ще не підтримано

Кремль минулого разу переміг завдяки своїй глибоко вкоріненій агентурі.
Побачимо як буде цього разу.

Коментарі

Зображення користувача Олег Ціома.
0
Ще не підтримано

Кремль минулого разу переміг завдяки своїй глибоко вкоріненій агентурі.
Побачимо як буде цього разу.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так, сенс третього плану Путіна - максимально задіяти внутрішню агентуру і зрадників на найвищих щаблях влади.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

" за 25 років своєї незалежності Україна ніколи не пропускала можливість все зіпсувати. Це було за Кравчука, Кучми, Ющенка, Тимошенко і так далі. Кожна влада в Україні по-своєму наламала дров"...краще і не скажеш.Потрібно робити висновки..Або українська влада за всі ці роки була зовсім не українська..або у владі некомпетентні особи..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якщо спочатку Путін намагався відкусити половину Україну і швидко приєднати цей шматок до імперії (подібно до Криму), то тепер він намагається організаційно зруйнувати Україну зсередини, створити ситуацію хаосу і взяти його в управління.

Руйнування існуючої державної організації - це справа часу. Питання в тому, хто перехопить управління Україною.

Якщо це зробить новий український етнос, то Україна стане першою постіндустріальною державою.

Якщо це зробить Москва, то Україну чекає чергове пограбування і геноцид - як це Москва вже зробила у першій половині 20-го століття.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!