Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Історична подія освоєння космосу: вперше вдалось здійснити успішну посадку нижньої ступені багаторазової ракети

Ракета Falcon 9 компанії SpaceX здійснила успішну посадку на мисі Канаверал після виходу у відкритий космос.

Про це пише ZN. UA із посиланням на видання The Verge.

Це була перша успішна посадка і перша в історії посадка ракети, яка відбулася після виходу ракети у відкритий космічний простір. Крім того, запуск ракети став першим з червня, коли Falcon 9 вибухнув при спробі посадити його на плавучу платформу в морі.

Перша ступінь ракети, в якій міститься велика частина палива і всі дев'ять двигунів, рухалася зі швидкістю п'ять тисяч кілометрів на годину в момент, коли віддалилася від другої ступіні. Деякі з двигунів на короткий час перестали працювати для того, щоб уповільнити ракету, яка потім повернулася на Землю.

У листопаді цього року першу посадку багаторазової ракети здійснила компанія Blue Origin, якою управляє засновник Amazon Джефф Безос. Разом з тим, фахівці стверджують, що Falcon 9 розроблений для більш дальніх польотів і на набагато більшій швидкості.

 

 

Як пише Watcher, ракета Falcon 9 повинна була вивести на орбіту 11 супутників зв’язку. Модернізована ракета висотою з 23-поверховий будинок стартувала з мису Канаверал о 3:29 (за Київським часом) у вівторок.

 

 

Пізніше глава SpaceX Ілон Маск на своїй сторінці в Twitter повідомив, що всі 11 супутників виведені на орбіту, а перша ступінь Falcon приземлилася на мисі Канаверал. «З поверненням, дитинко!» – написав він.

Маск також опублікував фотографію, на якій видно траєкторії запуску ракети і повернення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи