Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

З Новим Роком, Україно! Happy New Year, Ukraine!

Веселий музичний кліп від американських дипломатів. З гумором в американському посольстві все нормально.

Посольство Сполучених Штатів в Україні випустило жартівливий музичний кліп з привітанням українцям з Новим Роком. Пісня, яку виконують співробітники посольства — це славнозвісна “Jingle Bells” з українським жартівливим текстом гурту “OtVinta”. Цікаво, що перед створенням кліпу “знімальна група” офіційно звернулась до гурту “OtVinta” за дозволом на використання їх варіанту пісні.

 

 

Це вже не перший подібний кліп. Співробітники посольства США регулярно роблять відеопривітання народу України з різними святами. Вони звертаються українською мовою, вдягають вишиванки, співають українських пісень тощо. Взагалі, робота дипломатів складається з багатьох складових: і глобальних, і “дрібничок”. І американські дипломати працюють на совість. Кожен новий посол США в Україні починає роботу з того, що вчить мову країни перебування. І вже за півроку може принаймні на побутовому рівні спілкуватись українською. Так само мову вчать й інші співробітники посольства. Сторінка посольства США в Україні має україномовну сторінку.

З купи подібних “дрібничок” і складаються стосунки країн. І цього не можуть (і не хочуть) зрозуміти дипломати одної, прости, Господі, “братської” країни, котрі за 24 роки не спромоглися жодного разу сказати щось українською. Посли цієї країни принципова не вчать українську мову, і сайт посольства цієї країни принципово не має україномовної версії. Навіть якби не було окупації та підлої “гібридної війни”, такі мовні “дрібнички” наочно демонструють всю фіктивність такого «братерства».

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую за статтю пану Володимиру і гарний коментар Альберта.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Дякую Володимиру Щербині і працівникам посольства США за веселе вітання

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Забавно так но до нас на НР за звичай приходить москальський дід мороз а не святий Миколай, який у нас приходить на свято святого Миколая=))
До речі раз тут згадується про мову та "дружній" народ, то хочу зауважити, що Німеччина у свій час скасувала україномовну версію журнала Deutchland.. І думаю все це пов"язано точно так же само як і з відношенням до нашої присмертної мови у Польщі "Мова – це гроші..."

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Альберте, копай глибше. Дід Мороз - це бог-егрегор, який керує стихією холоду. Хто любить Діда Мороза, того він захищатиме від морозу.

А Святий Микола - це бог-егрегор селян і робітників, тобто виробників матеріальних благ. Його також треба любити - він допомагає на суші і на морі.

Альберт Саїн каже:
Забавно так но до нас на НР за звичай приходить москальський дід мороз а не святий Миколай, який у нас приходить на свято святого Миколая=))
До речі раз тут згадується про мову та "дружній" народ, то хочу зауважити, що Німеччина у свій час скасувала україномовну версію журнала Deutchland.. І думаю все це пов"язано точно так же само як і з відношенням до нашої присмертної мови у Польщі "<a href="https://www.ar25.org/node/30473" class="bb-url" rel="nofollow">Мова – це гроші.</a>.."

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую за статтю пану Володимиру і гарний коментар Альберта.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

І я бачив цю прикольну тему. Особливо, де чувак з маленькою гітаркою... То є Америка! А от по коментах ватних підаров на різних ресурсах щодо цього вітання нескладно зрозуміти, що коментатори: а) вата; б)- підари. І чорт з ними. І вас, друзі-американчики, зі святом!

Хай буде!