Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Литва закликала сусідів не купувати енергію з АЕС Росії та Білорусі

Світ:

Литва закликала Латвію, Естонію, Польщу та Фінляндію не купувати електроенергію зі споруджуваних в Білорусі та Калінінградській області Росії небезпечних атомних електростанцій.

16010602r.jpg

Фото Руслана Канюки, "День"

На думку міністра енергетики Литви Рокаса Масюліса, атомні станції, які нині будуються в Калінінградській області і в Білорусі, становлять загрозу для довкілля, повідомляє Delfi.

Окрім того, міністр підкреслив, що ці АЕС створюють нечесну конкуренцію на ринку електроенергії.

"Потрібно подати чіткий сигнал про те, що електроенергія, що виробляється з порушенням міжнародних регламентів ядерної безпеки та міждержавної оцінки впливу на довкілля, не буде прийнята в Євросоюзі. Тому необхідно негайно і детально обговорити це питання - спочатку на регіональному, а потім - на рівні ЄС, і прийняти рішення, щоб забезпечити однакові умови торгівлі електроенергією з цими країнами", - йдеться у лист Масюліса, який був відправлений до відповідних міністрів балтійських країн.  

Нагадаємо, що міністри трьох країн Балтії цього року продовжать обговорення можливостей реалізації спільного проекту з будівництва атомної електростанції у Литві.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи