Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Безпілотники потрібні всім

У США комерційні дрони вже стали важливою частиною національної індустрії передових технологій та альтернативою для тих сфер діяльності, де існує ризик для людського життя.

На початку грудня у столиці США пройшла масштабна виставка безпілотників: вони знайшли успішне застосування у таких промислових секторах, як військова галузь, національна безпека, служба пошуку і порятунку в надзвичайних ситуаціях, а також сільському господарстві і навіть роздрібній торгівлі.

Галузь цілий час розвивається, в сучасних дронах ми маємо систему подвійних сенсорів та Go Pro, а ще – теплову камеру. Це надзвичайно важливо для функцій пошуку і порятунку, інспекції сонячних панелей, сільського господарства. Тому і попит на нашу продукцію – стабільно високий”, – каже Метью Креґер з компанії Intelligentuas.

Очікується, що до 2022 року глобальний комерційний обсяг ринку сягне двох мільярдів доларів. Принаймні, так стверджують фахівці з каліфорнійської науково-дослідницької компанії.

Це – наша нова модель Tornado H9-20, наш флагман. Він здатний літати понад 30 хвилин, переносити вантаж до двох з половиною кілограмів. У будь-якому разі він заслуговує на увагу. Простота в експлуатації – теж важлива його риса”, – говорить Браян Ґрант з компанії Yumeec Electric aviation.

І додає:
Обороти індустрії цілий час зростають. Наш комерційний потенціал – мільярд доларів, навіть більше. Є чимало фірм, які мають бажання використовувати їх – наприклад, Googles”.

Кожна промислово розвинена країна у світі робить інвестиції 
у дрони, даючи, таким чином поштовх для нових масштабних технологічних розробок.

Гадаю, незабаром ми будемо свідками використання дронів правоохоронними органами. Тут, у графстві Ферфакс, ми маємо два гелікоптери, та вони вельми коштовні в експлуатації. Безпілотники дають змогу швидко і ефективно здійснювати аероогляд і, таким чином, попереджати небезпечні ситуації”, – говорить Боб Блейклі з місцевого правохоронного департаменту.

Найдешевший з-поміж представлених на виставці у Вашингтоні дронів коштує дві тисячі доларів, в той час, як найскладніша і найдорожча модель тягне на всі 30 тисяч.

Стефан Ґробе, Євроньюз:
У США, як очікується, під час цьогорічного курортного сезону буде придбано півмільйона дронів. У будь-якому разі Федеральне бюро авіації США оголосило, що для ґарантування безпеки повітряного простору будуть встановлені жорсткі правила”.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи