Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Політолог розповів про підкилимні домовленості між Україною та Росією

Між Росією та Україною можуть існувати підкилимні домовленості. Таку думку висловив політолог Петро Олещук, коментуючи візит Бориса Гризлова до України.

"Це може стосуватися Криму. Тому що війна на Донбасі була розпочата, зокрема, і для того аби легітимізувати його окупацію. Щоб потім обміняти Донбас на Крим.

Кримський півострів дуже залежний від України. Вона може легко впливати там на ситуацію, але чомусь не впливає. Водночас всі підкреслено ігнорують кримське питання, обмежуються деклараціями. Тому можна припустити, що окупація Криму і її визнання з боку України де факто - це один із елементів підкилимних домовленостей. В обмін на це Росія погоджується, наприклад, заморозити конфлікт на Донбасі. Потім це виноситься і відкладається на якусь віддалену історичну перспективу", - вважає експерт.

Він вважає, що візит Гризлова до Києва - це сигнал до української влади, що російська сторона прагне до примирення.

"Питання лише в ціні. Росія може вийти з війни на Донбасі лише на умовах визнання де-факто окупації Криму. Якоїсь формули, яка б передбачала присутність свого контролю на Донбасі. Можливо під формальною юрисдикцією України. Але з якимись особливими статусами, зафіксованими на рівні Конституції, та іншими гарантіями російської присутності в Україні. Від цих позицій російська влада не відмовиться", - сказав Олещук.

Нагадаємо, 11 січня представник РФ у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов прибув до Києва. Тут зустрівся з представником України у контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонідом Кучмою. За офіційною версією, переговори відбулися в рамках підготовки до мінського засідання, яке заплановане на 13 січня.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи