Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У світі відбувається щось неймовірне. А багато хто з нас цього не помічає

Відомий бразильський підприємець Густаво Танака описує кілька цікавих підтверджень того, що в світі відбувається щось неймовірне. І ці зміни, можливо, дуже скоро перетворять весь наш звичний життєвий уклад.

Ніхто не в силах приймати далі існуючу модель працевлаштування. Ми доходимо до межі. Люди ледве витримують роботу у великих корпораціях. Ви не бачите цілей і буквально виєте від відчаю. Люди звільняються. Їм хочеться кинути все. Подивіться: багато хто намагається відкрити свою справу, беруть творчі відпустки. А скільки людей знаходяться в депресії, пов'язаної з роботою, скільки постраждали від професійного вигорання?

Модель підприємництва теж змінюється. Минулі роки ознаменувалися спалахом стартапів. Тисячі підприємців перетворили свої гаражі в офіси, щоб втілити в життя ідеї на мільярд. Творці стартапів шукали інвесторів і отримували фінансування - грант прирівнювався до Кубка ФІФА. Але що відбувалося після отримання гранту? Ви знову ставали найманим працівником. У бізнес могли прийти люди, які не поділяють ваші мрії та цілі, а привели ви їх самі заради грошей - фінансування було головною умовою вашого стартапу. Такий результат бізнесу болісний. По-справжньому круті ідеї не вдавалося втілити, тому що модель пошуку грошей часто працює проти. Потрібно знайти новий спосіб вести справи, і є чудові хлопці, які вже приступили до пошуків нових варіантів.

Зростання співпраці. Багато людей з'ясували, що немає сенсу робити щось самим. Зупиніться, зробіть крок назад і подумайте. Чи не абсурдно, що 7 млрд. чоловік, що живуть на одній планеті, виросли настільки віддаленими один від одного. Який сенс щось робити, якщо це поверне вас спиною до тисяч, мільйонів людей. Мені сумно всякий раз, коли я думаю про це. На щастя, дещо змінилося. Стало прийнято ділитися ідеями та співпрацювати, і це відкриває нові напрямки - спільної роботи, допомоги та взаємовиручки. 

Нарешті ми з'ясували, що таке інтернет. Інтернет - чарівна штука, і тільки через багато років ми зрозуміли його силу. З інтернетом світ відкривається, перепони падають, закінчується поділ і починається співпраця і допомога. Деякі нації проводять справжні революції, такі, як Арабська весна, використовуючи інтернет як каталізатор. У Бразилії ми тільки починаємо користуватися інтернетом в наших цілях. Інтернет руйнує можливість контролю над масами. Великі медіа-групи подають новини, як їм зручно, залежно від того, що вони хочуть донести. ЗМІ пишуть те, що їм вигідно, але вони більше не єдині власники інформації. Ти слідкуєш за тим, за чим хочеш. Ти сам контактуєш з тими, з ким хочеш. Ти досліджуєш все, що хочеш. За допомогою інтернету маленька людина більше не безмовна. У неї з'явився голос. Аноніми стають відомими. Світ стає загальним. І система може впасти.

Зруйнована ідея надмірного споживання. Ми були підвладні культурі споживання настільки довго, наскільки це взагалі можливо. Ми купували кожен новий продукт - новітню машину, останній айфон, провідні бренди, одяг, взуття, всяку всячину, сотні й тисячі речей і дрібничок - все, що можна тримати в руках. Спробувавши піти проти натовпу, піонери антиспоживацтва зрозуміли, що шлях веде не стільки проти, скільки геть від натовпу. Помірне споживання, повільне життя і повільна їжа - ось лише кілька видів взаємодії з навколишнім світом, які на контрасті показують, наскільки абсурдно ми можемо керувати своїми життями.

Багато хто не користуються машинами. Лише деякі витрачають гроші понад необхідне. Все більше людей обмінюються одягом, купують вживані товари, спільно використовують техніку, автомобілі, разом знімають квартири і офіси. Нам не потрібні всі ті речі, які нам нав'язали. І свідомість нового споживання може призвести будь-яку компанію, яка тримається на споживанні, до банкрутства.

Здорова і органічна їжа. Ми їли все, що здавалося їстівним! Продукт смачний? - Відмінно. Ми були настільки відірвані від реальності, що компанії-виробники почали продавати фактично отруту замість їжі, а ми нічого не казали. Але деякі люди отямилися і почали їсти здорову і органічну їжу. Ця тенденція стає тільки сильніше. Але яке це має відношення до економіки і роботи? Харчова промисловість - одна з основ нашого суспільства. Якщо ми змінимо своє мислення, звички в їжі і спосіб споживання, корпорації почнуть відповідати на зміни і адаптуватися до нового ринку попиту. Мале фермерство знову стає доречним в ланцюгу виробництва. Люди навіть вирощують у квартирах овочі та фрукти. І форма економіки змінюється.

Пробудження духовності. Скільки ваших друзів практикують йогу? Як щодо медитації? А тепер поверніться на 10 років назад. Як багато людей ви знали, які займалися таким? Духовність протягом довгого часу була долею диваків, схиблених на містиці і езотериці. Але і ця тенденція, на щастя, теж змінилася. Ми підійшли до межі розумного і раціонального. Ви хочете розуміти, як регулюється життя, що відбувається після смерті, що це за енергія думки, про яку так багато говорять; що таке квантова фізика, як думки стають матеріальними і створюють відчуття реальності; що таке збіги, і що таке синхронність; чому працює медитація; як можливо вилікувати хвороби без ліків і як працює альтернативна медицина. Компанії проводять сеанси медитацій для своїх співробітників. Навіть у школах вчать медитувати. Подумайте про це.

Позашкільні тенденції. Хто придумав існуючу модель освіти? Хто вибирає уроки, які діти повинні відвідувати? Чому ми повинні слухати саме ті уроки історії, які нам читають, і чому нас не вчать правді про інші стародавні цивілізації? Чому діти повинні слідувати набору правил? Чому вони повинні сидіти тихо і мовчки слухати? Чому вони повинні носити форму? Що це за тести, і як вони доводять, що ви насправді вивчили предмет. Ми винайшли і увічнили модель викладання: послідовники системи, які перетворюють людей в непримітних і стандартних людських істот.

На щастя, багато хто переосмислюють концепцію освіти і вчать дітей на дому, запускають позашкільну освіту та ламають шкільну. Можливо, ви ніколи не думали про все це і навіть будете шоковані. Але це відбувається. Люди потроху прокидаються і усвідомлюють, як вони живуть у цьому суспільстві.

Усе це - ознаки народження постіндустріальної цивілізації: Індастріал, ультраіндастріал, постіндастріал – що це таке?


Довідка: Густаво Танака (Gustavo Tanaka) в якийсь момент пішов з офісної роботи і тепер веде свій власний блог на Medium, де розповідає про нову модель економіки і нової моделі життя, які проникають в наше суспільство. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
.тисячі йолупів снують по світу і шукають себе і якоїсь духовності..морочать голови йогам,монахам і Відунам через дрібниці.

Цитата:
Починати потрібно із себе через внутрішній вибір

Всьому свій час. Пошуки завжди починають із зовнішнього, а потім коли розуміють, що не знайшли там, що шукали, тоді переключаються на внутрішнє. Це природній порядок. Тому все добре!

Цитата:
Люди то ніби і прокидаються та можуть і не встигнути

Куди не встигнути? У нас всіх ціла вічність попереду! :) Якщо хтось кудись не встигне на цей раз, то встигне наступного разу!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Головне в цій публікації - ЛЮДИ ПОТРОХУ ПРОКИДАЮТЬСЯ. Це означає, що людей ХТОСЬ увів у стан сну свідомості. Пані Олено варто виправити помилку у слові "синхРонність". І цю публікацію мені не вдається, на жаль, проГалити.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Усі ці зміни втратять динаміку після того як система зробить із них новий "продукт"..тисячі йолупів снують по світу і шукають себе і якоїсь духовності..морочать голови йогам,монахам і Відунам через дрібниці..в той же час більшість із них не хочуть навіть і думати щоб відмовитись від продуктів,що приходять до них на стіл через вбивство,що в свою чергу насичує енергополе Землі енергіями болі,страждань та агонії,а потім повертається бумерангом у вигляді негативних подій для всього суспільства..Починати потрібно із себе через внутрішній вибір як говорить пані Марія Воробець..Люди то ніби і прокидаються та можуть і не встигнути..Можна сказати,що поки півень не клюне...чи поки біда не заставить..і т.п..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
.тисячі йолупів снують по світу і шукають себе і якоїсь духовності..морочать голови йогам,монахам і Відунам через дрібниці.

Цитата:
Починати потрібно із себе через внутрішній вибір

Всьому свій час. Пошуки завжди починають із зовнішнього, а потім коли розуміють, що не знайшли там, що шукали, тоді переключаються на внутрішнє. Це природній порядок. Тому все добре!

Цитата:
Люди то ніби і прокидаються та можуть і не встигнути

Куди не встигнути? У нас всіх ціла вічність попереду! :) Якщо хтось кудись не встигне на цей раз, то встигне наступного разу!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вічність не доступна тим,хто не збагнув її за життя..і без вольових рішень,що переходять у справи,наступного шансу теж може не бути..тим більше коли за вікном Калі Юга..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Прокинься, друже! За вікном уже Сатья-юга. Золота ера офіційно почалася 1 січня 2016 року.

Явсе Світ каже:
Вічність не доступна тим,хто не збагнув її за життя..і без вольових рішень,що переходять у справи,наступного шансу теж може не бути..тим більше коли за вікном Калі Юга..

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

По факту так,а на практиці по інерції Калі ще кривавим серпом махає...

Миро Продум каже:
Прокинься, друже! За вікном уже Сатья-юга. Золота ера офіційно почалася 1 січня 2016 року.

Вірю в те, що розумію.