Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кабмін закрив для російських вантажівок транзит Україною

Україна тимчасово призупинила рух автомобілів з реєстрацією у Росії територією України. Відповідне протокольне рішення прийняли на урядовій нараді вранці 15 лютого.

 

Про це йдеться у заяві на Урядовому порталі.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк нагадав. що Росія в односторонньому порядку здійснила порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та в односторонньому порядку зупинила переміщення своєю територією українських вантажівок. Через це МЗС України направило ноту Російській Федерації з вимогою пояснення таких дій.

"До моменту отримання пояснень та вирішення даного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ територією України", — заявив Яценюк.

Він також додав, що Україна вимагає від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ і відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів.

Нагадаємо, що минулого тижня українські активісти почали блокувати проїзд російських фур через Закарпаття поблизу прикордонних пунктів пропуску. Потім до блокади долучилися активісти Чернівецької, Рівненської, Волинської, Львівської, Дніпропетровської та Житомирської областей. З 14 лютого до акції приєдналися активісти Одещини.

Потім учасники блокади російських фур оголосили ультиматум владі України.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Із вчорашнього дня Суми також долучилися до блокади.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Коментарі

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Із вчорашнього дня Суми також долучилися до блокади.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.