Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Литву прибули близько сотні солдатів і військова техніка США

Незабаром пройдуть артилерійські військові навчання США та Литви. Литва має намір придбати 220 ракет і 74 пускових установки на суму 55 млн. доларів.

15 лютого Литовське міністерство оборони повідомило, що близько сотні військовослужбовців сухопутних сил США і артилерія прибули до Литви для проведення спільних військових навчань.

Американські солдати доставили техніку — 155 мм гаубиці М777, броньовані позашляховики і вантажні автомобілі. Військовослужбовці входять в європейську третю дивізію другого кавалерійського полку сухопутних військ США (дислокована в Німеччині).

Планується, що до квітня вони візьмуть участь у спільних з армією Литви навчаннях і тренуваннях. З боку Литви в маневрах будуть брати участь солдати Драгунського навчального батальйону великого князя Бутигейдиса і  ротаційні сили США, які вже знаходяться в Литві.

Військові навчання відбуватимуться в районі Клайпеди. Їхньою основною темою є підготовка артилеристів.

21 грудня Держдепартамент США схвалив операцію з продажу Литві переносних протитанкових ракетних систем Javelin. 

За інформацією Агентства зі співпраці в галузі оборони та безпеки США, Литва має намір придбати 220 ракет і 74 пускових установки на суму 55 млн. доларів. На початку листопада командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес повідомив, що США залишать в Литві свою військову техніку після завершення тренування американських солдатів. 

У Литві в кінці жовтня було розміщено близько 70 одиниць військової техніки США, в тому числі 13 БМП Bradley і п'ять танків M1A2 Abrams, а також 25 багатофункціональних машин високої мобільності, шість стандартних інтегрованих командних машин, дві машини техдопомоги.

У липні Литва і США підписали меморандум про бачення стратегічного співробітництва їх сухопутних сил. Документ передбачає участь військових США та Литви у спільних навчаннях. Протягом більш ніж дворічного періоду планується спільно організувати близько 15 навчань, які доповнять заходи, здійснюваної США в Східній Європі операції Atlantic Resolve ("Атлантична рішучість").
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Литва
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Молодці литовці і аиериканці.Задуми починають потихеньеу реалізовуватися.(союз СШАіі пунктьром наміченого Міжморя

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Молодці литовці і аиериканці.Задуми починають потихеньеу реалізовуватися.(союз СШАіі пунктьром наміченого Міжморя