Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна посіла перше місце в Європі в галузі IT-аутсорсингу

Категорія:

 IT-аутсорсинг представляє собою передачу робіт з підтримки, обслуговування та модернізації ІТ-інфраструктури в руки спеціалізованих компаній, які займаються програмуванням, створенням сайтів, розробкою, супроводом програмного забезпечення та обслуговуванням техніки.

На сьогоднішній день в Україні налічується близько 100 тисяч IT-фахівців, кількість яких може збільшитися вдвічі протягом наступних 4 років, повідомляє УНІАН з посиланням на портал IT Outsoursing News.

"Україна стала першою країною в Європі в галузі IT-аутсорсингу і розробки програмного забезпечення", - йдеться в повідомленні порталу.

"Україна має найбільше і найбільш швидко зростаючу кількість IT-фахівців в Європі; очікується, що її IT-інженерна робоча сила до 2020 року зросте майже вдвічі – до 200 тисяч", - повідомляє IT Outsoursing News.

В Україні працює понад 100 науково-дослідних (R&D) центрів таких світових високотехнологічних компаній, як Cisco, Oracle, Rakuten, Samsung. При цьому найпопулярнішим містом для відкриття науково-дослідних центрів є Київ, в якому їх сконцентровано більше половини. Слідом за Києвом за рівнем популярності йдуть Дніпропетровськ, Львів, Одеса, Харків і Вінниця.

За даними IT Outsoursing News, обсяг експорту українського програмного забезпечення до 2015 року сягнув щонайменше 2,5 мільярда доларів. При цьому близько 80% послуг надаються клієнтам зі США.

"Сполучені Штати залишаються найбільшим партнером України для спільної науково-дослідної діяльності (близько 45%), за якими слідують країни ЄС та Ізраїлю", - йдеться у повідомленні.

Згідно доповіді "Глобальний звіт про розвиток інформаційних технологій - 2015", складеному Всесвітнім економічним форумом, Україна посіла 71-е місце в світі за рівнем розвитку інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), піднявшись за рік на 10 позицій порівняно з торішнім показником (у 2014 році в цьому рейтингу Україна посідала 81-е місце). При формуванні рейтингу організація розрахувала Індекс мережевої готовності, який характеризує рівень розвитку ІКТ в 143 країнах світу.

У лютому 2016 року 4 українські компанії SoftServe, Eleks, Miratech і Softengi потрапили до міжнародного списку кращих аутсорсингових компаній в світі. До списку світових лідерів потрапили також такі провідні світові IT-компанії з R&D–центрами в Україні, як EPAM (США), Luxoft (Швейцарії), Ciklum (Данія), Intetics (США), TEAM International Services (США) Softjourn (США).
 

Наші інтереси: 

Україна має здійснити технологічний прорив.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Аутсорс явище тимчасове. Коньюнктура ринку зараз сприятлива. Але все може змінитися. Виграють продуктові компанії.
Сотня дослідницьких центрів -- добра новина.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Аутсорс явище тимчасове. Коньюнктура ринку зараз сприятлива. Але все може змінитися. Виграють продуктові компанії.
Сотня дослідницьких центрів -- добра новина.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.