Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зиновій Свереда про соціальне підприємництво в Україні

Професор Папського Грегоріанського університету (Рим) Зиновій Свереда в студії "Громадського" заявив, що ми маємо на сьогодні систему тотальної криміналізації суспільства. При чому - в усіх сферах: в банківській, освітній та інших.

Перед тим, як руйнувати стару систему, потрібно мати щось своє. 

Основна проблема  - інформаційна війна і підміна понять. 

Він розповів про сучасний парадокс - робити добро людям фінансово невигідно. Ця форма економіки, яку маємо сьогодні, формується на дефектах і слабкостях людини. Державі не потрібна мудра і розумна людина. А розумна і мудра людина хоче робити користь своєму суспільству. 

Говорячи про зміну економіки, потрібно зазначити, що так звані західні або європейські експерти не зможуть допомогти своїми рецептами і порадами, вважає Зиновій Свереда. Тільки українці можуть знати, як змінити своє життя на краще. 

Відповіді на питання в проблемах економіки потрібно шукати в культурі народу, вважає професор.

"Якщо ти хочеш, щоб влада добре працювала, ти маєш сам стати владою. Тобто бути активним громадянином, членом профспілок, асоціацій, організацій по інтересах, по потребах, тобто не чекати, що держава тобі допоможе", - каже Свереда.

Він пропонує проект соціального підприємництва, а саме створення громадських центрів територіального забезпечення.

В Італії проживає близько 450 тисяч українців. Ці люди присилають в Україну близько 12 млрд. євро щорічно. І це українська діаспора тільки в Італії. 

Українці можуть стати потужними інвесторами своєї країни. Але наразі ми не маємо потужних кредитних спілок, асоціацій, синдикатів, які потрібно створювати. 

 

Свереда відзначив слабку діяльність офіційних дипломатичних представників України в Італії. Посольство України в Італії залишається старою совковою структурою і за ментальністю, і за організацією. Посольство не проводить інформаційної політики, а Захід живе за простою схемою: нема інформації - нема проблеми. Європа потребує ясності. 

 

Наші інтереси: 

Стає дедалі очевиднішим, що сподіватися на нинішню державу-паразита не можна. Сподівання тільки на власні сили. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи