Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна і Азербайджан мають намір розвивати військово-технічне співробітництво

Так вважає президент Азербайджану Ільхам Алієв. "Дуже важливим є створення спільних промислових комплексів, Це важливо як для важкої промисловості, так і для військово-технічного співробітництва, існують хороші можливості для розвитку цього напряму", 

- сказав Алієв журналістам після переговорів з президентом України Петром Порошенком 14 липня у Баку, повідомляє Інтерфакс-Україна

А президент України Порошенко очікує збільшення товарообігу між Україною та Азербайджаном утричі.

"Ми зараз домовилися про те, що в нас має втричі зрости товарообіг. Тільки за перший квартал він уже зріс на 20%, але ми домовилися, що цього недостатньо", - сказав Петро Порошенко під час спілкування з українською громадою в Баку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Основні зусилля будуть докладатися у сфері металургії, сільському господарстві та в енергетиці.

"Мова йде про азербайджанський газ і азербайджанську нафту. Не постійно ж нам сидіти на російській - будемо диверсифікувати, адже це питання нашої національної безпеки", - сказав Порошенко.

Крім того, Порошенко і Алієв обговорили можливість спільного виробництва Ан-178 на території Азербайджану. 

Як повідомляює Інтерфакс_Україна, Ан-178 створюється на заміну Ан-12. За оцінками фахівців, у кількох регіонах також може бути сучасною заміною С-160.

Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для вантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, зокрема великовантажні морські контейнери 1С. У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній з 15 країн.

Сьогодні ДП "Антонов" просуває програму Ан-178, зокрема, в країнах Близького Сходу і Середньої Азії: інтерес до нового українського транспортника вже підтвердили ОАЕ, КНР і Азербайджан.

Наші інтереси: 

Важливе економічне співробітництво. Важливий союзник.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи