Ігор Каганець's picture
Ігор Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Доки в Україні триватиме війна і як її пережити?

Багато українців цілого світу дуже переймаються війною, через це переживають хронічний стрес, хворіють і навіть вмирають. Розуміння сенсу нинішньої кризи дозволяє зберегти здоров’я і принести Україні реальну користь. 

Найперше треба усвідомити, що ця війна може тривати довго, адже в ній зацікавлено забагато гравців.

З одного боку, зацікавлена українська влада, адже завдяки війні заблокована люстрація, натомість можна далі «пиляти бюджет», наживатися на держзамовленнях і контрабанді. Кінець війни – це початок люстрації.

З другого боку, зацікавлена Москва, бо війна дозволяє придушити опозицію, консолідувати суспільство і відволікти його від внутрішніх проблем. Заодно є можливість позбутися власних пасіонаріїв: хай краще воюють проти України, а не проти Москви.

Проте найважливішим є розуміння першопричини війни, адже припинити її можна тільки тоді, коли буде усунута справжня причина. Вона полягає в тому, що Москва боїться втягнення України в НАТО, а Захід боїться втягнення України у відновлену посткомуністичну імперію. Водночас обидві сторони готові змиритися з постійно нейтральним статусом України, коли вона не належить ні Заходу, ні Москві.

Докладніше про це у статті: Новий український баланс

Нейтральний статус України означає, що відтепер її суверенітет забезпечується не тільки професійними збройними силами, а й масовою народною самообороною. А це автоматично означає звільнення України від паразитичної системи, адже організовані озброєні українці обов’язково будуть вільними.

Парадоксальність ситуації в тому, що нинішня війна на Донбасі вкупі з бездіяльністю влади сприяють мілітаризації й самоорганізації українців. Додаткові позитивні наслідки в тому, що українці зменшили інтенсивність  самознищення: тепер вони менше п’ють і курять, менше займаються розпустою та іншим непотребом, натомість більше тренуються і знайомляться з собі подібними. Гаряча війна на Сході – це гарна нагода українським кшатріям (касті воїнів) відродитися і відновити свою майстерність. 

Таким чином відбувається перетворення нинішнього українського етносу на козацьку українську націю нового циклу.

Докладніше: Майдан-3 буде революцією озброєних до зубів інтелектуалів    

Усвідомлення сказаного вище дозволяє відповісти на запитання, винесене в заголовок цієї статті.

1. Коли закінчиться війна?

Тоді, коли українці сформують націю озброєних громадян, організованих в територіальну самооборону, і заснують нову державу під Сонячно-блакитним прапором перемоги.

2. Як зберегти душевне і фізичне здоров’я в цей тривожний час?

Нема сенсу перейматися тим, на що не можеш вплинути. Перебуваючи в стані тривоги і генеруючи негативні думки, людина тільки забруднює інформаційний простір і знищує себе. Треба перебувати в бадьорому стані й робити добрі справи.  

По-перше, викиньте свій зомбоящик, тобто телевізор, бо він є головним генератором негативу. Краще почитайте розумну книжку, пограйтеся з дітьми, поспілкуйтеся зі світлими людьми, приберіть помешкання. Вже за тиждень перебування в інформаційній чистоті відчуєте значне полегшення.

По-друге, для швидкого інформаційного очищення і фізичного відновлення займіться практикою Живого Слова – це найефективніша методика самозцілення.

Докладніше: Чому саме Живе Слово

По-третє, відмовтесь від алкогольної, тютюнової і м’ясної отрути, перейдіть на легку їжу, максимально вживайте свіжі фрукти, овочі, ягоди. Більше бувайте на природі, дихайте чистим повітрям, робіть фізичні вправи.  

Докладніше: Головний ворог здоров’я людини

По-четверте, підтримуйте все, що робить Україну сильнішою і просвітленішою. Підтримайте грошима, продовольством, технікою, амуніцією українські добровольчі батальйони або місцеву територіальну самооборону – через людей, яким довіряєте.

Народжуйте дітей, підтримуйте молоді сім’ї, створюйте умови для українських дітей і молоді.

Докладніше: Народження нації: дайте героям нові тіла!

Підтримайте українські культурні проекти, розумні книжки, музичні гурти, просвітницькі сайти. Інформаційна війна зараз ще важливіша, ніж силова.

Вступайте до Української асоціації власників зброї, навіть якщо у вас ще нема гвинтівки чи рушниці: сьогодні нема – завтра буде. Зброя – це атрибут вільної людини, вона піднімає настрій і надає впевненості в майбутньому.  

Поширюйте навколо світло, гармонію, чистоту, лад! Тут вам допоможуть 5 правил поширення Царства божого. Відчуття причетності до спільної боротьби за волю додасть вам спокою і духовної сили. Не скиглити, а діяти!

Нинішня криза потрібна Україні для того, щоб українці змінилися, стали вільною нацією, змінили стару владу і створили справедливу державу. Війна триватиме доти, доки відбуватиметься це перетворення. Війна – це жорсткий стимул до перетворень.

Твердження про те, що давайте спочатку закінчимо війну, а потім змінимо себе і владу, абсолютно помилкове. Саме стара влада і старі армійські структури є гальмом розвитку і джерелом саботажу. Перетворення українського народу і зміна української влади – ключ до припинення війни і настання миру.  

І найголовніше: для досягнення перемоги треба перебувати у Просторі волі, тобто в такому світі подій, де є і перемога, і воля, і процвітання. В Євангелії – Добрій новині Ісуса Хреста, сина Божого – цей простір перемоги називається Царством божим. Щоб піднятися в нього, треба докласти великих внутрішніх зусиль. Але справа того варта: після досягнення людиною внутрішньої гармонії, зовнішня ситуація автоматично підлаштується під її внутрішній стан, до людини починають притягуватися позитивні люди і події.

А тому головна настанова для досягнення миру і процвітання звучить так: «Шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше вам додасться». Хай Буде!

Продовження: Постіндустріальна цивілізація Міжмор’я, США і Вільна Українська Держава: запрошуємо до стартапу

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Андерс Фальке's picture
0
No votes yet

Війна завершилася в медіа. Зараз увагу перемкнули на Сирію. Що далі?

Миролюбність і озброєність!

Comments

Володимир Самотий's picture
0
No votes yet

Читаючи статтю знайшов багато відповідей на свої питання, дякую

Віталій Петришак's picture
0
No votes yet

Дякую за статтю. Вгору просування без краплі вагання...!

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Нема сенсу перейматися тим, на що не можеш вплинути. Перебуваючи в стані тривоги і генеруючи негативні думки, людина тільки забруднює інформаційний простір і знищує себе. Треба перебувати в бадьорому стані й робити добрі справи. - найголовніша порада. дякую!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Дякую. Обнадійливо: Інформаційна війна зараз ще важливіша, ніж силова.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Оксана Лутчин's picture
0
No votes yet

Хороші настанови. Дякую!

Творімо разом мову Сенсар!

Ольга Олешка's picture
0
No votes yet

Ніколи не завадить ще раз налаштуватись на позитив!Дякую за нагадування про те,що життя таке,яким ми його хочемо бачити!

Все буде так,як ми захочемо!

Сергій Остапенко's picture
0
No votes yet

Навіщо перейматися війною. Просто з'явилося трохи більше справ, тому що вся погань піднялася на поверхню.
http://www.radiosvoboda.org/content/article/25414052.html

Хай Буде!

Андерс Фальке's picture
0
No votes yet

Війна завершилася в медіа. Зараз увагу перемкнули на Сирію. Що далі?

Миролюбність і озброєність!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Далі переходимо читати ЗМІ про Сирію.

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Зараз треба зосередитися на творенні нової цивілізаційної системи: Постіндустріальне суспільство, або Яку державу ми будуємо

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!