Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

27 квітня: Запрошую гравців в одноденний аріянський тур по Чернігівщині!

Світ:

Відвідаємо музей Миколи Миклухи-Маклая в селі Калитянське, Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського, а також аріанські храми в Чернігові - знамениті Спасо-Преображенський і Борисо-Глібський собори. Подорожуємо в мікроавтобусі на 18 осіб, від’їзд о 8-30 з Києва від станції метро Чернігівська. Вартість 180 грн. (з врахуванням екскурсій і квитків у музеї). Ще є вільні місця!

Аріянська традиція збереглася у кам’яних храмах, оскільки дерев’яні храми Русі не дожили до нашого часу. Характерною ознакою аріянських храмів є те, що вони прикрашалися сваргами і драконами. І ми в цьому наочно переконаємось під час поїздки. 

Для запису в подорож звертайтеся до мене або телефонуйте (067) 504-1897 Олена


 Додаткова інформація: 

Музей Миколи Міклухи-Маклая в с. Калитянське був створений 2010 року. Видатний вчений-гуманіст, науковий спадок якого має величезне значення для світової науки, народився і виріс на Чернігівських землях — в містечку Стародуб Чернігівської губернії. Він походив із старовинного козацького роду, його рідною була українська мова, а дитячі та юнацькі роки були овіяні українськими народними піснями.

Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Михайловича Коцюбинського розташований у його садибі і нині залишається в такому вигляді, який садиба мала за його життя. Музей складається з меморіального будинку письменника, сучасної будівлі літературної експозиції та саду Коцюбинських. 

2014 року виповнюється 150 років з дня народження Михайла Коцюбинського. Його постать є важливою для нас не тільки тому, що він написав такі знакові твори, як «Intermezzo», «Цвіт яблуні», «Дорогою ціною», «Хвала життю», «Fata morgana», «Тіні забутих предків», але й тому, що був наставником багатьох талановитих молодих людей, зокрема, Павла Тичини, Василя Еллана-Блакитного, Аркадія Казки і гуртував навколо себе цвіт української еліти. Він проводив літературні «суботи», в яких брали участь Б.Грінченко, М.Вороний, М.Чернявський, В.Самійленко, М.Жук. У цьому будинку 1909 року зупинявся шведський вчений-славіст Альфред Єнсен, який займався збиранням матеріалів для своєї монографії про гетьмана Мазепу (до 200-річчя шведсько-російської війни).

Також ми матимемо змогу прогулятися історичною частиною Чернігова — по чернігівському дитинцю, де знаходяться знаменитий Спасо-Преображенський і Борисо-Глібський храми.

Собор святого Спаса (як він спочатку називався) був головною святинею Чернігово-Сіверської землі, її своєрідним суспільно-політичним центром. В епоху Русі тут укладалися договори і оголошувалися князівські укази. Його будівництво було розпочато приблизно у 1033 - 1034 роках за розпорядженням чернігівського князя Мстислава Хороброго. Вперше літописи згадують про «церкву святого Спаса» у 1036 році.

Борисоглібський собор (1120 – 1123 рр.) є характерним зразком чернігівської архітектури ХІІ століття — хрестовокупольний, шестистовпний, увінчаний однією банею (висота 25 м). Сьогодні Борисоглібський собор є музеєм.

Виїзд з Києва о 8:30 від станції метро Чернігівська.

Вартість поїздки 180 грн. На останніх місцях в кінці салону 170 грн.

Беріть з собою потужні фотоапарати!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ще є три місця! Більше такого не буде. По дорозі - лекція з історії аріанства і колективне обговорення. По-суті, це виїзне зібрання читацького клубу Перехід-IV. Долучайтесь! 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ще є три місця! Більше такого не буде. По дорозі - лекція з історії аріанства і колективне обговорення. По-суті, це виїзне зібрання читацького клубу Перехід-IV. Долучайтесь! 

Все, що робиться з власної волі, – добро!