Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 63
  • Переглядів: 69

33 українських військових засудили на окупованих територіях до 27-29 років позбавлення волі

Категорія:

Омбудсмен України Дмитро Лубінець звернуся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста задля фіксації порушень Росією норм міжнародного гуманітарного права через черговий "вирок" так званого "суду" самопроголошеного утворення "ДНР" полоненим українським військовим.

24020802.jpg

Дмитро Лубінець. Фото: РБК-Україна

"Закликаю світову спільноту посилити тиск на агресора, аби припинити практику засудження фейковими судами українських захисників, які зі своєї землі проганяють ворога", написав Лубінець у Telegram 8 лютого, пише DW.

Напередодні на окупованих Росією територіях України, які проголосили "ДНР", у так званому "Верховному суді" до термінів від 27 до 29 років ув'язнення засудили 33 українських військових, які перебували у полоні.

Лубінець наголосив, що "вироки здійснюються невизнаними світовою спільнотою квазіутвореннями, і є незаконними". Він нагадує, що ці судилища є грубим порушенням Третьої Женевської конвенції в частині права полонених на справедливий суд та недопущення катування.  

"Ми боремось не лише за територію, а й за кожну нашу людину, і повернемо всіх", відзначив омбудсмен.

За даними, наведеними 7 лютого генеральною прокуратурою Росії, йдеться про 33 військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти та 17-ї окремої танкової бригади ЗСУ. Їх звинуватили у нібито "обстрілах житлових будинків з використанням артилерійської зброї" у період з 24 лютого до 10 березня 2022 року на території Донецької області.

15 січня голова Слідчого комітету Росії (СКР) Олександр Бастрикін в інтерв'ю російському пропагандистському ресурсу "РИА Новости" зазначив, що підконтрольними Росії судами "до тривалих термінів позбавлення волі, у тому числі до довічного" було засуджено понад 200 українських військовослужбовців.   Бастрикін також сказав, що загалом з 2014 року порушено понад чотири тисячі кримінальних справ проти українських військових.

Наші інтереси: 

Бити на сполох щодо наших військовополонених, які утримуються в російській неволі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи