Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

87% українських підприємців платять хабарі

Світ:

87% українських підприємців платять хабарі. Такими є результати опитування проведеного аналітичним центром “Академія” у 9 районах України. Першими у списку тих кому доводиться платити хабарі - податківці, друге і третє місце ділять Міністерство охорони здоров’я та МВС. За словами директора центру Олександри Кужіль, вперше до списку хабарників за 10 років потрапили Міністерства освіти та охорони здоров’я.

“Цей раз у нас була гра – ми зробили „Хто нам найдорожчий?” Хто підприємцям був найдорожчий. Вони ж сплачують хабарі не тільки по підприємництву. Ми не очікували, відверто кажу вам, коли ми побачили результати, ми не очікували, що так вийде міністерство освіти і міністерство охорони здоров’я. Для нас самих цей результат є неприємний, але коли ми показували їх нашим друзям на комітеті громадського контролю, всі відверто сказали, що це співпадає з їх відчуттями, тобто це підтвердилось”, – каже Кужель.

Вона також відзначила, що працівники органів контролю штучно створюють ситуації, що провокують порушення законодавства. У цьому, за даними опитування, переконані 77% підприємців.

Що стосується розмірів хабарів, які змушені платити підприємці, то близько 40% називають – 500 гривень, решта 1000 і більше - повідомляє Інститут Масової Інформації.


 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи