Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Батальйон «Донбас» шокував іноземних журналістів

Ось ці прекрасні чоловіки - це і є справжня українська еліта. Свідомі громадяни, які розуміють, що Батьківщина, це не просто місце де ти заробляєш гроші і красиво живеш. Батьківщина, це земля, за яку якщо треба, ти віддаєш своє життя ... 

Сьогодні батальйон 3-й батальйон Нацгвардії "Донбас" прийняв присягу як нова військова частина. А в четвер напередодні в "Донбас" приїжджала група іноземних журналістів. Вони приїхали з групою перекладачів, попросили дати їм можливість поспілкуватися з бійцями. І яке ж було їх здивування, коли, підійшовши до шеренги в 460 бійців у різномастому камуфляжі, вони почули ... англійську мову! Раптом з'ясувалося, що як мінімум 40 бійців "Донбасу" вільно розмовляють англійською!  Що в мирному житті ці люди з автоматами - фінансові директори, маркетинг-менеджери, програмісти, юристи донецьких і луганських компаній, у тому числі і міжнародних. Що вони, звичайно, могли спокійно влаштуватися в будь-якій країні світу, і мати хорошу спокійну роботу - але вони не хочуть жити як офісний планктон. Ці чоловіки, ці громадяни, вирішили захищати свою Батьківщину зі зброєю в руках, а бізнес залишили на потім. Також як вони залишають на парковці свої "лексуси" та "мерседеси", щоб місити бруд на тактичних заняттях і бігати по стрільбищі по командам інструкторів. Вони не просять знизити навантаження - вони просять навчити їх якомога більше, тому що вони вирішили звільняти свій Донбас зі зброєю в руках ... 

Мене особисто особливо розчулив 55-річний боєць - колишній громадянин США українського походження, бізнесмен, з великим будинком, машинами, благополучним життям, з великою родиною та онуками, який відмовився від свого громадянства і прийняв українське, щоб допомогти звільнити нашу Батьківщину. Людина з автоматом, для якого життя і честь не вимірюється числом нулів на банківському рахунку. 

А потім була робота на полігоні, і заняття проводив ще один доброволець "Донбасу" в єврейській кипі - "Це щоб не було сумнівів, хто тут антифашист", сміється він. 

Група добровольців показала прийоми полцейской антитерористичної тактики зі стріляниною. І от коли була дана команда "вільно" і лад зламався, і почалося дотепне спілкування, англійською, раптом забулося, що ця інтелектуальна тусовка, гучна, гучна, де в спілкуванні немає жодної субординації, а є тільки товариство і братерство - військовий підрозділ.Здавалося неймовірно, що ці люди обговорюють свої враження від недавніх подорожей по Європі, відмовляться від свого повнокровного життя, від комфорту і достатку, що їх автомати і снайперські гвинтівки - це не недільна розвага, а інструменти роботи. 

Я не знаю, чи зможуть стати добровольчі батальйони основою створення нових українських збройних сил. Але мені хотілося б, щоб кожна наша військова частина мала таких боців, і такі відносини в колективі. 

І я знаю точно, що ось ці прекрасні чоловіки - це і є справжня українська еліта. Свідомі громадяни, які розуміють, що Батьківщина, це не просто місце де ти заробляєш гроші і красиво живеш. Батьківщина, це земля, за яку якщо треба, ти віддаєш своє життя ... 

"Донбас" виїжджає на Донбас. 

Слава Україні! 

Юрій БУТУСОВ

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи