Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бюджет 2015-го може стати антилюдським – Новак

Спецтема:

Відбувається великий політичний обман. Раніше задеклароване скорочення податків з 22 до 9 обертається практично щоденними ініціативами нових податків або на перевищення витрат над доходами, або податку на нерухомість, який повинні платити не тільки власники великої нерухомості, а всі власники нерухомості.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук відомий український економіст Андрій Новак.

"А це означає, що бюджет 2015-го року стає не просто антисоціальним, антинародним – він стає антилюдським. 

Якщо уряд дійсно хоче наповнити бюджет, я б порадив уряду взятися за офшорні схеми, взятися за великих державних монополістів, які замішані в найбільших корупційних схемах, зайнятися пенсійним фондом та його корупційними схемами. На цих напрямках можна знайти сотні мільярдів гривень щорічно.

У свою чергу ініціативи додаткових податків на перевищення витрат над доходами, податку на нерухомість, максимум, що можуть принести в бюджет – це кілька десятків, можливо кілька сотень мільйонів гривень, не більше. Це не вирішує проблем бюджету, а лише розпалює соціальне незадоволення".

Деякі коментарі користувачів мережі

Янукович, Азаров, Пшонка і ін. з їх команди, втекли в Росію, а куди будуть тікати теперішні керманичі?...

Справжніх фахівців чомусь не чують, не хочуть чути...

Будь якому правителю не потрібні фахівці і розумні люди. Їм потрібна біомаса, бо так легше керувати і красти!

Реальні джерела збільшення доходної частини бюджету: 1.Відкати на держзакупівлях 2.Виведення олігархами прибутків в офшори через механізми трансфертного ціноутворення та роялті 3.Занижена рента на видобуток ресурсів 4.Численні пільги підприємствам олігархів з оподаткування 5.Невиконані олігархами інвестиційні зобов'язання при приватизації підприємств 6. Прямі дотації з бюджету, що отримують підприємства олігархів, та списання боргів за рахунок бюджету 7.Зобов'язання держави за гарантованими кредитами, які отримані та розкрадені олігархами. В цих пунктах грошей на декілька хороших бюджетів. І це навіть без скорочення апарату чиновників.

Почему никто не хочет заняться отменой самого коррупционного налога - НДС? вот уж где есть денюжки! но это не выгодно - а как же откаты? это ж ножом по ... а заменить прозрачным налогом, типа налога с оборота или налогом с продаж, - и столько головной боли уйдет у бухгалтеров и у налоговиков... помнится в своё время даже Тимошенко с трибуны Верховной рады за отмену НДС ратовала... интересно, мнение у неё изменилось?

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи