Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чорний PR російських гімнасток

Світ:

Російській делегації на чемпіонаті Європи з художньої гімнастики, який проходитиме з 3 по 7 червня у Києві, буде надана посилена охорона. Про це на прес-конференції заявила віце-президент Федерації художньої гімнастики Росії Ніна Шибаєва.

За її словами, потреба в подібних заходах безпеки виникла через погрози, що недавно поступили на адресу російського судді. «27 травня на домашній телефон віце-президента Європейського союзу художньої гімнастики (УЄЖ), представника Росії в техкомі з художньої гімнастики Наталії Кузьміної, яка постійно проживає в японському місті Чібо, зателефонував невідомий чоловік, який представився головою фан-клубу українських гімнасток, - сказала Шибаєва. - Чоловік почав розмову з погроз на адресу Кузьміної і вимагав судити на майбутніх змаганнях на користь України».

Шибаєва особливо наголосила, що факт дзвінка саме з України ще не доведено. «Цей дзвінок міг поступити будь-звідки, і ми не маємо права зараз когось звинувачувати», - заявила вона.

Російський суддя негайно відправила в УЄЖ лист, в якому розказала про погрози, що поступили на її адресу. За словами Шибаєвої, Федерація художньої гімнастики Росії звернулася в Олімпійський комітет Росії (ОКР) з проханням надати делегації посилену охорону на час проведення чемпіонату Європи. Як заявив на прес-конференції юрист ОКР Віктор Березов, «в Олімпійському комітеті Росії надзвичайно стурбовані ситуацією, особливо враховуючи близькість Олімпійських Ігор в Афінах».

Президент ОКР Леонід Тягачов з розумінням поставився до цієї ситуації і визнав за необхідне звернутися в силові структури. Завдяки цьому в усіх членів російської команди, включаючи гімнасток Аліну Кабаєву і Ірину Чащину, на чемпіонаті Європи будуть охоронці.

Цікаво, що “погрози пролунали” на адресу судді, а посилену охорону дають гімнасткам. І не в Чібо, де ця суддя постійно живе і де власне їй “погрожували”, а в Києві. Схоже, що російська збірна почуває себе дуже невпевнено, що вирішила вдатись до такого чорного PR-у. В даній сітуації озвучення і роздмухування цієї історії є звичайним прихованим тиском на судейську колегію чемпіонату Європи з метою викликати негативне ставленя до збірної України (і, відповідно, невеличке, майже непомітне, але заниження її оцінок).

Ще раз підкреслимо: Шибаєва особливо наголосила, що факт дзвінка саме з України ще не доведено. «Цей дзвінок міг поступити будь-звідки, і ми не маємо права зараз когось звинувачувати», - заявила вона.

Чому же в такому разі пані Шибаєва не промовчала, на користь якої країни від пані Кузьміної “вимагають підсуджування”? Якщо не відомо, хто й звідки дзвонив? Ні уся ця історія спеціально задумана для озвучування назви “Україна” у негативному світлі. Перечитайте ще раз статтю “Ритуальний антимоскалізм” – там описаний ще один приклад московського чорного PR-у.

Між іншим. Місяц тому проходив Чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики. І там збірна Росія зазнала поразки – абсолютною чемпіонкою стала українка Аліна Козич, а лідер російської збірної Світлана Хоркіна зайняла лише четверте місце. Може пані Шибаєва боїться подібного розвітку подій і в художній гімнастиці і тому вирішила заздалегідь виправдатись?


----------------------------------------------------

В тему:

Тотальна війна

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи