Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чи варто боротись, коли не знаєш, де правда?

Категорія:

Таке питання постає тільки тоді, коли здійснюєш переоцінку "правди", змінюєш свої стимули до життя. як тільки зміна закріпиться, питання розсіється, і будеш діяти згідно свого нового смаку до життя.

У кожного вони різні, і чим нище рівнем ті "правди", тим більше вони конфронтують між собою і по відношенню до чистіших, святіших "правд". тут синонімом "правда" є "смак до життя", який вибудовує для себе аргументацію, щоб той смак зробити "істинним" а дії "справедливими". Тобто, малюнок можна було підписати "у кожного своя правда і свій шлях широкий".

Є інше значення "правди" – духовна, вища реальність," Божа правда", до якої самі світлі представники людства все життя покладають, щоб наблизитись. А пізнати таку правду можна тільки водночас з прийняттям її, так люди стають більш божественними, це і є істинна еволюція, розвиток. А оскільки люба жива істота живе виключно на конкретному фундаменті смаку до життя/правди (див.вище), то і такі люди вже чинити інакше не можуть, як тільки по Божому, тому і звуть себе по доброму "раби Божі". Хоча, мабудь, можна підібрати і влучнішу назву, просто для більшості людей така є зрозумілішою.

Якщо ж прямо відповідати на питання з малюнку – не варто, так як такою дією тільки нашкодиш собі і іншим, вже тим фактом, що будеш її чинити без розуміння і без смаку. Хоча тут замикається коло, так як уся/люба поведінка людини диктуєтсья її світосприйняттям та "смаком", і знову "див.вище".)

Іншими словами – неможливо боротись, коли не відчуваєш де правда. Тобто, питання з малюнку під час боротьби постати не може. Тут я кажу про власну ініціативу, а не виконування наказів "зпід палки, не думаючи і нічого не знаючи". Хоча й той що діє "зпід палки/примусу" - діє згідно своєї правди і смаку до життя - бути рабом, і діяти за зовнішніми спонуками, не розуміючи що і для чого робиш. Це його, хай підсвідома, але правда. Ще раз – неможливо боротись, коли не відчуваєш де правда. Можливо тому, люди в нас зараз такі безхребетні і якби сковані. Вони просто затуркались...

 

В тему: Полеміка у соц.мережах. Тема перша: групи і варни.

Наші інтереси: 

філософія

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи