Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Депутати досі отримують зарплату в російському банку

Спецтема:

Вони також не звітують за отримані кошти від держави на оренду квартири, проїзд, виконання депутатських повноважень!  А на їхній проїзд щорічно витрачають 12 мільйонів 60 тисяч гривень.

Про це у своєму блозі на УП написав журналіст Сергій Андрушко.

Наприкінці січня спікер Верховної Ради Володимир Гройсман на власній facebook сторінці повідомив про своє розпорядження оприлюднювати протокол та стенограму засідання кожного комітету Верховної Ради на сайті парламенту. Встановлений термін – до п'яти робочих днів з дня проведення засідання. Рішення – революційне для прозорості та підзвітності роботи депутатів і Верховної Ради загалом.

Чому ж це так важливо – мати доступ до стенограм та протоколів, і чому більшість комітетів продовжують ігнорувати постанову? 

Щоб зрозуміти, про що розмовляють депутати та їхні гості на таких засіданнях, варто звернути увагу на ті стенограми, які на сьогодні уже оприлюднені і розміщені на сайтах комітетів. Наприклад, Комітет з питань регламенту. Уявити таку відкритість у попередньому складі Верховної Ради, коли очолював цей комітет регіонал Володимир Макеєнко, було неможливо. Що ж хотіли заховати депутати від громадськості?

Саме цей комітет ухвалював рішення щодо позбавлення депутатської недоторканності, на ньому призначали пільги депутатам. Лише прочитавши останню стенограму, яка була оприлюднена на сайті регламентного комітету, виборець дізнається про таке:

1. Щорічно на проїзд народних депутатів витрачають 12 мільйонів 60 тисяч гривень (на сьогодні 12 млн буде поділено серед 423 депутатів).

2. Народним депутатам України кошти видають на компенсацію вартості проїзду, оренди готельного номера одночасно з коштами на відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських  повноважень. Без щомісячного подання народним депутатам додаткових документів, що підтверджують здійснення ним витрат.

Тобто, депутати не звітують за отримані кошти від держави на оренду квартири, проїзд, виконання депутатських повноважень!

3. Народні депутати, їхні помічники та апарат Верховної Ради і досі отримують зарплату в російському "Альфа-банку".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи