Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Для США Україна повинна стати не проблемою, а рішенням - Микола Воробйов

Категорія:

Спецтема:

Сьогодні існує певний інформаційний вакуум у комунікаціях між офіційним Києвом і Вашингтоном. Незважаючи на регулярні поїздки в Україну політиків вищого ешелону США, в їх колах досі нема чіткого розуміння подій "on the ground", подробиці про які доводиться роз'яснювати особисто.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише Микола Воробйов, директор Центру Східно-Європейських перспектив.

Він вважає, що головною проблемою на сьогодні залишається політична корупція в Україні, наслідки від якої можуть бути непередбачувані. Тому конгресменам і представникам Адміністрації необхідно дати виразний месидж українській владі про необхідність боротьби з корупцією. Не виключаючи ультимативні форми, коли вмовляння і переконання просто-напросто не працюють.

Сьогодні у РФ в Україні є набагато більше інструментів "прямої дії" на місцевих політиків, ніж у Штатів, включаючи прямий підкуп політичних лідерів, агентурний вплив і безліч інших важелів, констатує він.

Якщо в лютому-березні Україна залишалася в ТОП-5 тем міжнародної політики США, то сьогодні українська криза не входить навіть в "десятку". Майже все інформаційне поле займають події в Сиріі та інших "гарячих" точках.

Щоб тримати в тренді тему України, має більш ефективно працювати Посольство України в США. Крім того, українським вченим, журналістам, політикам слід пропонувати власний продукт для Вашингтона про політику по Україні та всьому регіону.

Ніхто, крім самих громадян України, не може знати краще, як допомогти країні, поліпшити її економічний стан тощо. Такі матеріали у вигляді рапортів/ звітів можна висилати на наш Центр, а ми вже потім будемо інформувати вище.

Для США Україна повинна стати не проблемою, а рішенням. Це рішення не може народитися в кабінетах Держдепу або Білого Дому. Воно може виходити тільки від України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи