Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дмитро Снєгирьов звернувся до суду з вимогою скасувати рішення Луганської обласної ради щодо статусу російської мови

Категорія:

30 травня керівник БФ «Підтримки Українських ініціатив» Д. Снєгирьов звернувся до Ленінського суду з позовною заявою щодо скасування рішення Луганської обласної ради від 27.05.2011 «Про реалізацію конституційних гарантій на вільне використання російської мови, інших мов національних меншин в Луганській області»
У позовній заяві Д. Снєгирьова йдеться про наступне ”Рішення Луганської обласної ради від 27.05.2011 р. суперечить положенням ст.1 Європейської хартії регіональних мов.

Використання терміну «регіональний» по відношенню до російської мови не відповідає положенням Європейської хартії регіональних мов. Згідно з переписом населення Луганської області за національною ознакою виглядає наступним чином -
64.9% українців та 30% росіян. Відповідно до цього російська мова не може вважатися регіональною чи мовою національних меншин.

Рішенням Луганської обласної ради порушено норми ст.10 Конституції України, де чітко визнано, що державною мовою в Україні є українська мова.

Компетенція призначати ту чи іншу мову регіональною належить виключно державі. Тому рішення Луганської обласної ради від 27.05. 2011 прийнято з перевищенням владних повноважень.

На підставі цього вимагаю у судовому порядку скасувати рішення сесії Луганської обласної ради від 27.05.2011 р. «Про реалізацію конституційних гарантій на вільне використання російської мови, інших мов національних меншин в Луганській області».

Коментуючи подання судового позову до Луганської обласної ради Дмитро Снєгирьов підкреслив наступне ”Прийняте рішення сесії Луганської обласної ради не відповідає нормам чинного законодавства та направлено на подальший розкол держави за мовною ознакою. За усіма соціально-економічними показниками Луганська область знаходиться у стані стагнації та занепаду. Коли немає реальних важелів впливу на економіку з метою виходу її з кризи та покращення добробуту мешканців області, правлячою елітою використовуються брудні маніпуляції на спірних мовних та історичних аспектах розвитку України».


В тему:

Англійські вчені про українські корені індоєвропейських мов

Задля мирного розвитку треба позбутися двомовності, поліетнічності і мультикультуралізму

Трипільська культура і українська мова

Як розмовляли в Києві тисячу років тому?

Мова — це спосіб мислення

Мова і війна

Україні потрібен новий Сенсар

12 фактів про давність української мови

Володіння державною мовою є обов’язковою умовою для прийняття до громадянства України

И не стыдно под люком? (Заметки украиноговорящего николаевца)

Українські корені російської мови

Позичена самобутність

Засіб від шпигунів

Оскал федералізму

Навіщо українським можновладцям українська мова?

Не говориш українською — менше живеш!

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи