Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Електрокар Рено заряджають за 20 хвилин

Порівняно з бензиновим, за рік електричне авто заощаджує 5 тис. євро



”Рено ZE” вперше показали цьогоріч на Європейському міжнародному автосалоні у Брюсселі (фото: REUTERS/Yves Herman).

Міні-авто на електричній тязі ”Рено ZE” представили цього року на Європейському міжнародному автосалоні у Брюсселі, столиці Бельгії.

Дах автомобіля зробили з напівпрозорого пластику. Він змінює прозорість залежно від погоди, щоб підтримувати комфортну температуру. У нього вмонтували сонячні батареї, які підзаряджають акумулятори.

У салоні є система клімат-контролю. Капот і задня панель машини покрита поліуретановим гелем. Він захищає від подряпин. Батареї приводять у рух два електродвигуни.

Заряду вистачатиме на одну добу пересування містом. Від звичайної мережі 220 В заряджатиметься 4–8 год. Швидка зарядка на спеціальних терміналах триватиме 20 хв. Батареї також можна швидко замінити на СТО. Місця зарядки з’являться в усіх містах Франції. Почнуть зі столиці, Парижа.

До вересня 2011-го місто придбає три тисячі міні-електрокарів. Городяни зможуть брати їх напрокат по 4–5 євро за півгодини, — каже мер Парижа Бертран Делано.

”Рено ZE” почнуть випускати з 2011 року. У Франції виготовляють двомісні електрокари ”Смера Люменео”. Коштує 29 тис. євро. На 100 км шляху витрачає електроенергії на 0,7 євро. Порівняно з бензиновим, за рік електричне авто заощаджує 5 тис. євро. Черга розписана на півтора року.

Норвезька компанія ”Сінк” теж робить електрокари. Найдешевша модель коштує 16 тис. євро. У США планують випустити 4 млн електромобілів до 2016 року.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи