Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Французький уряд готує законопроект, який дозволить правоохоронним органам стежити за користувачами без дозволу суду.

Світ:

Білль, що отримав умовну назву Loppsi 2, дозволить поліцейським приховано впроваджувати на комп’ютери підозрюваних програмне забезпечення, за допомогою якого вони зможуть стежити за тим, що користувач набирає на клавіатурі, а також збирати ці дані до себе в базу.
Згідно законопроекту, програми для стеження за користувачами можуть встановлюватися на період до чотирьох місяців. Цей термін може бути продовжений ще на чотири місяці, якщо на те буде дозвіл суду.

Крім того, Loppsi 2 передбачає тісну співпрацю інтернет-провайдерів з державними структурами. Зокрема, від провайдерів можуть зажадати блокувати доступ до конкретних сайтів або якоїсь частини Мережі.

Крім того, в попередньому варіанті законопроекту мовиться про створення глобальної бази даних Pericles, в якій зберігатимуться "супер-файли" з інформацією про французьких громадян. Супер-досье включатимуть будь-які відомості, які тільки можна буде зібрати в автоматичному режимі — на зразок номерів водійських посвідчень і мобільних ідентифікаторів IMEI.

На цих і інші подібні заходи планується виділити один мільярд євро, який повинен бути витрачений в період з 2010 по 2015 рр.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи