Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ФСБ побоюється захоплення Естонією Псковської області

ФСБ звинуватив естонський уряд в цілеспрямованій експансії на територію Псковської області. За словами начальника прикордонної служби псковського ФСБ Івана Бобряшова, зараз в області знаходиться понад 10 тисяч жителів з подвійним російський-естонським громадянством. Багато хто з них служить в НАТО замість Збройних сил РФ, обіймають посади в органах у державних установах, в правоохоронних органах і є депутатами, повідомляє "Псковська стрічка новин".

Як заявив представник ФСБ, політика Естонії, що "проводиться, відносно Печорського району є важелем, за допомогою якого естонські власті та неурядові радикальні структури, спираючись на дану категорію громадян, зможуть удатися до реалізації своїх устремлінь в економічній і політичній експансії відносно території РФ".

Бобряшов нагадав, що "підривна робота" ведеться властями Естонії з 1992 року.

Екс-глава Печорського району Псковської області Олександр Рогов підтвердив побоювання прикордонника, відзначивши, що Росія і Естонія до цих пір не уклали між собою договір про державний кордон. На картах, виданих в Талліні, Печорській район Псковської області відмічений як частина Естонії.

За словами Бобряшова, проблемою нарощування Естонією впливу в Печорськом районі зараз займаються в апараті Президента РФ і у ФСБ.

Нагадаємо, що Псковська область - унікальний регіон. Вона граничить з трьома державами, причому два з них - члени НАТО і Європейського Союзу. Загальна протяжність кордану в області складає 882 кілометри, з них 248 кілометрів - межа з Естонією, 281 кілометр - з Латвією і 353 кілометри - з Білорусією.
 



В тему:

Відродження фінської Євразії

Російський політолог передрікає розділ РФ між Україною і корінними народами

Етнополітична карта світу 21 століття
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи