Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Головний ворог - внутрішній: волонтер Георгій Тука про здачу Донецького аеропорту

Категорія:

Спецтема:

Керівництвом Генерального штабу на чолі з генералом Муженко була розроблена військова операція, суть якої зводилася до наступного: наші хлопці повинні були завдати флангового удару і відкинути ворога вглиб на 3-4 км. Такий удар припускав перетворення Аеропорту з точки розмежування в тиловий об'єкт.     

15012202r.jpg

В аеропорту не залишилося нічого, що могло слугувати як опорний пункт оборони

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав відомий волонтер Георгій Тука

Ось, як він описує ситуацію в Донецькому аеропорту: 

"Я зберігав мовчання, як і обіцяв. Зараз буду вкрай стриманим в оцінках і, якщо комусь здасться, що я занадто різкий, то можете собі уявити, ЯК мене переповнюють емоції всередині.

Отже. Керівництвом Генерального штабу на чолі з генералом Муженко була розроблена військова операція, суть якої зводилася до наступного: наші хлопці повинні були завдати флангового удару і відкинути ворога вглиб на 3-4 км. Такий удар припускав перетворення Аеропорту з точки розмежування в тиловий об'єкт. Хочеться вірити, що передбачалося і знищення злітної смуги, тому крім неї стратегічних об'єктів там уже не залишилося. Якщо на знищення смуги не вистачило півроку, то ...

Першу частину завдання наші хлопці виконали успішно: ворог був відкинутий і інформація про те, що бої перемістилися в Донецьк, відповідала дійсності. Однак ... Територію або об'єкт мало захопити. Головне - утримати його. А, ось з цим завданням нашим хлопцям впоратися не вдалося. Чому?

Висловлюю свою точку зору, виключно свою. Без деталей. Наприклад, з 10-ти БТРів, до точки "х" змогли дістатися два. Решта встали із-за поломок. З 10 танків - два. Густий туман. Видимість 20 метрів. Ворог легко придушив зв'язок (як мобільний, так і радіо). Засобів спостереження і коригування в умовах поганої видимості нема. Ось в таких умовах опинилися наші хлопці. Їм не залишалося нічого іншого, як відступити. А у них "на плечах" до будівлі увійшли терористи. Склалася ситуація, коли на третьому поверсі і на першому - ворог, а на другому - наші. Хлопці викликали вогонь артилерії на себе, сподіваючись сховатися за перекриттями. Так і вийшло. Але, за цей час ворог встиг підірвати опори і стеля звалився на наших хлопців. Під уламками опинилися як живі, так і поранені. На жаль, були і загиблі ...

Частині хлопців вдалося покинути аеропорт, частина потрапила в полон. Є надія, що під завалами ще є живі бійці.

Тепер два суб'єктивних зауваження. Перше. Хлопці з 90-го батальйону 81-ї бригади дуже засмучені тим, що про внесок їх підрозділу в оборону аеропорту ніхто не говорить ні слова. Повірте, це не справедливо! Хлопці ходили добровольцями на штурм церкви, утримували об'єкт, намагалися визволити своїх поранених. Вони заслуговують того, щоб їх ЗНАЛИ!

Друге. Генерал Муженко явно не відповідає займаній посаді! Я про це говорив уже не раз. Мене звинувачували в критиканстві. Я в черговий раз заявлю: ні Муженко, ні Пушняков не відповідають своїм посадам! Проводити показушні паради і вчення - це одне. Видавати показушно непридатну техніку - це інше. А планувати бойові операції, розпоряджаючись життями людей - третє.

Планування операції з викривленими даними про технічний стан військ - тупий злочин.

Важкі бої тривають. На питання, який ворог небезпечніше зараз - зовнішній чи внутрішній, у мене, мабуть, відповідь - внутрішній.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

рік тому на Майдані було те ж, тільки в малому масштабі. повна аналогія.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Станом на 17=00 22.01.15 р. наші ще утримують частину аеропорту.

Зображення користувача Андрій Яструб.
0
Ще не підтримано

Нагадує події, які відбувались в 1941 році у Брестській фортеці.

Андрій Яструб

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

рік тому на Майдані було те ж, тільки в малому масштабі. повна аналогія.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"