Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 164
  • Переглядів: 182

Перестарались: Google екстрено зупинив роботу свого штучного інтелекту через надмірну політкоректність

Категорія:

Нещодавно Google запустив власний чат зі штучним інтелектом Gemini. Через вбудовані налаштування на політкоректність та різноманітність він став генерувати помилкові зображення людей. Ілон Маск звинуватив Google у боротьбі із західною цивілізацією.

Наприклад, на прохання намалювати Папу Римського виходила жінка з Індії або темношкірий чоловік. Німецькі солдати 1943 вийшли темношкірими, з азійськими рисами обличчя або схожими на американських індіанців. Вкрай смаглявим вийшов і воїн-вікінг. А професійні баскетболісти, навпаки, переважно були білими, хоча серед них багато афроамериканців.

Це викликало хвилю критики, зокрема, з боку Ілона Маска, який розвиває власну програму штучного інтелекту. Мільярдер звинуватив Google у заохоченні ідеології woke та боротьбі із західною цивілізацією.

У результаті корпорація Google відключила функцію створення зображень людей Gemini.

"Доброзичливці Google перестаралися у протидії дискримінації меншин під час навчання машини, – пояснив австрійський експерт з ШІ Крістоф Хольц.  За так званого тонкого настроювання, тобто під час навчання коректності, “неправильні” результати видалялися людьми, які проводили навчання. Тому ідеологія woke-редакторів Gemini проникла і в ШІ. Справедливість виявилася кривою. <...> Зараз Google аварійно зупинила генерацію зображень, поки нові редактори не досягнуть відображення реального складу населення".

Джерело: BILD

Раніше ми писали, що в кіноіндустрії загралися у політкоректність: Русалонька темношкіра, у фільмі “Ясон і аргонавти” — негр у ролі співака-Орфея.

В новому мультику Діснея принцеса — також негритянка.

Темношкіра “принцеса вікінгів” на скандинавському! фестивалі.

А ось відому стрічку "Віднесені вітром" видалили з американського стрімінгового сервісу HBO, тому що фільм 1939 року змальовував "етнічні та расові забобони, які були хибними тоді й лишаються хибними сьогодні".

Наші інтереси: 

Розуміємо, що ліваки загралися у політкоректність та різноманітність, що буде їм вилазити боком.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи