Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Groove Addicts

Groove Addicts (Грув Адіктс, 1996-2010*) – бренд композитора Дена Блейра (Dain Blair). Формально, стиль можна назвати NewAge. Розпочинався в 1996-му як амбіційний сольний проект композитора, після розпаду творчого дуету з Джефом Коззом (Jeff Koz) над проектом Who Did That Music. 

grooveaddicts-fireandice.mp3

Творчість Дена, разом з брендом Groove Addicts, у 2010му році викуплений американською музичною великою компанією Warner/Chappell Music. По суті, композитор не "помер", а метаморфозував/влився в інший бренд. На момент інтеграції в Ворнер/Чаппел, на рахунку Groove Addicts налічувалось 16 музичних каталогів, в яких містилось понад 74 000 треків (в іншому джерелі - 44000). Groove Addicts співпрацював над спільними роботами з такими композиторами: Thomas Newman, Danny Elfman, James Newton Howard, Stewart Copeland, Trevor Rabin, James Horner, B.B. King, Jose Feliciano, Patti LaBelle.

У статті зібрано "класичні" треки Groove Addicts, що можна віднести до стилю NewAge/НюЕйдж/НоваЕпоха.

grooveaddicts-interstellar.mp3

Назва

Groove Addicts. Groove - рутина, To addict - захоплюватися, присвячуватися, віддаватися. Значення назви: Рутинні Захоплення/присвяти, Віддавання Рутині і т.п.. Втім, їх творчість неможливо назвати рутинною. Тут краще поставити наголос на палкій відданості до здавалося-б рутинної справи, присвячування себе щоденній справі, чи серйозне професійне, а тому "рутинне" захоплення.

Groove Addicts творив музику для фільмів, відео-ігор, телебачення, реклами, формував самостійні музичні альбоми для продажу.

Вид

Існує багато видів музики. Хтось оспівує себе / свої життєві події / свої відносини. Початковий рівень творчості :). Хтось відтворює/модулює національні мотиви. Це вже серйозніше. Groove Addicts писали музику в інших "творчих прошарках". Перш за все, на мою думку, це музичний вираз прагнень (в своїй абстрактній, неперсоналізованій формі). По друге, їх музика - це музичний опис яскравої дії, "екшину"; опис певного процесу в своїй концептуальній формі. І, на кінець, є вкраплення, де музика передає певні принципи, певні інформаційні часточки, з яких зліплено реальність. Прослуховуючи треки в кінці статті, спробуйте співвіднести їх до цих трьох "підвидів".

Вплив

Загальний "вступ в тему" впливу музики, читайте в попередніх статтях спеціальної теми Музика Золотої Ери.

Вплив музики підлягає системі "місце-час-особистіть/обставини". Грув Аддіктс створив багато треків цілющої дії. В основному, вони надають сил, лікують від нудьги, слабкості, зневіри, апатії, страху, болю, гніву, образ, жалю... Підштовхують у різних відтінках до діяльності, життя. Роблять людину зібранішою, чіткішою. Є треки, що надихають на боротьбу, супротив, вивільнення зусиль. Хай той, хто без боротьби і зусиль досяг висот, першим кине в мене коментар :). Якщо людина перебуває "у просторі нещасть", для неї боротьба - це шлях розвитку. До того-ж, на любому етапі, шлях вгору має перила з аскез, і сходи посипані попелом спалених гріхів у війні з своєю натурою...

Ну що ми все про серйозне... Є й розслабляючі композиції, такі як White Wings (білі крила), To Glory, Mercury. Багато треків має виключно епосний характер, для прикладу End Game, Interstellar. Є життєрадісні легкі мотиви пригод, як у Victory, Wings Of Glory, Fire And Ice, To Be Free...

На мою думку, Groove Addicts входить в десятку-двадцятку найталановитіших композиторських проектів сучасності.

Треки

grooveaddicts-ashestoashes.mp3grooveaddicts-conviction.mp3grooveaddicts-drift.mp3grooveaddicts-endgame.mp3grooveaddicts-extrememeasures.mp3grooveaddicts-fireandice.mp3grooveaddicts-glorybeyond.mp3grooveaddicts-hellbent.mp3grooveaddicts-hunted.mp3grooveaddicts-interstellar.mp3grooveaddicts-lastdays.mp3grooveaddicts-legendtrailer.mp3grooveaddicts-mercury.mp3grooveaddictsninjatracks-coupdegracefullmix.mp3grooveaddictsninjatracks-theestuary.mp3grooveaddicts-portaillumino.mp3grooveaddicts-redemption.mp3grooveaddicts-shadowgames.mp3grooveaddicts-shellshock.mp3grooveaddicts-sparta.mp3grooveaddicts-thebeastatourdoorwolfman.mp3grooveaddicts-theenforcer.mp3grooveaddicts-theyvebrokenthrough.mp3grooveaddicts-tobefree.mp3grooveaddicts-togloryostkrasnyehvostytreyler.mp3grooveaddicts-tosalvation.mp3grooveaddicts-upfromtheashes.mp3grooveaddicts-victory.mp3grooveaddicts-whitewings.mp3grooveaddicts-wingsofglory.mp3grooveaddicts-zerohour.mp3

Лінки

http://www.warnerchappellpm.com/groove-addicts/http://www.imdb.com/name/nm3480183/http://www.grooveaddicts.com/http://vk.com/club18052157 - тут можна зручно прослухати 42 треки, http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4052822 - скачати антологію, https://twitter.com/GrooveAddictshttps://soundcloud.com/groove-addict - тут зручно прослухати кілька треків, і поділитись ними в фейсбук тощо, http://myzuka.ru/Artist/84124/Groove-Addicts - скачати кілька OST альбомів, http://www.nonstopmusic.com/us/news/groove-addicts-.aspx - про Грув Адіктс і Ворнер/Чапел Мюзік (англійською).

P.S.. Ось так виглядає анонс альбому від Warner/Chappell Music. Більше цікавих композицій у темі "Музика" на оф. YouTube каналі НО.

У музиці також є свої простори. Відкрийте для себе простір New Age - він чарівний! Любіть New Age музику, і вона, безсумнівно, відповість взаємністю!

Наші інтереси: 

музика

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Мені сподобався вислів: "шлях вгору має перила з аскез, і сходи посипані попелом спалених гріхів у війні з своєю натурою..."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Мені сподобався вислів: "шлях вгору має перила з аскез, і сходи посипані попелом спалених гріхів у війні з своєю натурою..."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)