Зображення користувача Вадим Кононенко.
Вадим Кононенко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Групи та швидкодія - у черговому оновленні НО!

Радіймо! Місяць тому ми розпочали черговий забіг із розвитку софту (програмного забезпечення) Народного Оглядача. Цього разу нашими основними завданнями стали впровадження можливості створення та керування соціальними групами та подальше вдосконаленні швидкодії роботи сайту. Також була здійснена важлива робота з реорганізації робочого коду проекту задля впорядкування та полегшення подальшого розширення його можливостей.

gears6-8544x5696.jpg

Архітектура
Архітектура

З кожним оновленням проект Народного Оглядача набуває все чіткіших обрисів якісного промислового рішення. Відмінність саме цього оновлення від попередніх у тому, що ми зробили наголос саме на вдосконаленні внутрішньої роботи софту сайту НО.

Результати кожен може відчути особисто, а для більш точнішого аналізу (наглядності) можна використати зовнішні інструменти, як ось цей.

Отже, результат: сторінки анонімним користувачам було згенеровано та збережено у кеш, файли стилів та скриптів мінімізовано. Все це  - стиснено. Все це - оновлюється в автоматичному режимі в реальному часі. Це дозволить зменшити майже до нуля вплив анонімних відвідувачів на сайт та вивільнити ресурси на обслуговування користувачів сайту.

Також упроваджено додаткові механізми, що дозволять знизити навантаження на сервер під час виконання різних запитів допоміжної інформації від сайту (автоматичні підтягування даних у поля вводу).

Вдосконалено та розширено механізм "голосування інвестиціями": опитувань, здійснюваних на сайті, інвестиційними даними їх учасників. Це дозволить нам бачити вагу кожного голосу учасника опитування у нашій спільній справі.

Ще кілька зручних дрібничок:

1) впроваджене багаторівневе меню спецтем, що звільнить простір сторінок для іншої корисної інформації,

2) додано додаткові елементи для збору статистики відвідуваності на нашому сервері. Це дозволить нам чіткіше бачити картину зацікавлень відвідувачів.

Сам сервер збору статистики було винесено на окремий віртуальний сервер з оновленою операційною системою. Це дозволить нам точніше відслідковувати його рівень навантаження.

Серверні компоненти обох сайтів: Народного Оглядача та збору статистики відвідуваності було переналаштовано на використання швидшого двигуна обробки програмного коду (php-fpm). Це прискорило їх роботу.

Із зовсім непомітних речей - оновлення існуючих складових, а також переорганізація (уніфікація) коду проекту. Кожен з розробників, що працюють над проектом, виконував досі роботу у дещо відмінному стилі, що визначався його досвідом та вподобаннями. Ми ж рухаємося до створення "Артілі розробки програмного забезпечення", що дозволить різним людям спільно працювати над проектами, тому ми поєднуємо свої вміння й виходимо на спільний, єдиний стандарт у роботі. Тут ще немало роботи, але ми це досягнемо!

Хай буде!

PS. Мало не забув, інші нововведення, у тому числі можливості давно очікуваних груп, буде описано у іншій оглядовій статті.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Бажаю ознайомитись із сервером збору статистики.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Бажаю ознайомитись із сервером збору статистики.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Дякуємо за хорошу роботу!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Дякую за роботу!
Дану публікацію можна віднести в рубрику "Хвалимося результатами". Додасте такий тег?

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

1. Це, більше, звіт інвесторам, а не "хваління". Не люблю хвалитися. Краще, просто _показувати_ свої здійснені справи. Людині стрільки всього потрібно зробити в житті, що якщо вона, зупиниться, засліплена своїми результатами... це буде її кінець. Потрібно бути дуже обережним з такими речима.

Тож, якщо такий тег і потрібен, то його варто назвати "Показуємо результати".

2. Я не керую вмістом. Якщо пан Ігор Каганець вважатиме за потрібне - він створить такий тег.