Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 3

Guerrilla Grafters - таємне товариство садівників-партизан перетворює декоративні дерева у плодові

Група активістів з Сан-Франциско винайшли свій метод партизанського садівництва в мегаполісах - вони прищеплюють гілки яблунь, груш та вишень на звичайні дерева, щоб забезпечити городян свіжими безкоштовними фруктами. Це їхня філософія.

Прихильники руху Guerrilla Grafters вважають, що посадка декоративних дерев у місті - це втрачена можливість, яку потрібно виправляти.

У багатьох містах ця практика є незаконною, тому вони роблять це таємно.

Якщо уявити, скільки ресурсів іде на підтримку декоративних рослин в містах і скільки людей в цей час позбавлені можливості харчуватися свіжими фруктами, хочеться терміново все виправити!

Так у 2011 році і народився цей рух партизанів-інтервентів. Вони дають можливість гілкам плодових дерев вростати в звичайні дерева і продовжувати своє життя на новому місці.

А головне, що Guerrilla Grafters склали докладну інструкцію для тих, хто також хоче зайнятися щепленням громадських дерев у будь-якій точці планети. Завантажити можна на сайті садівників.

Також вони шукають однодумців по всьому світу, які бажають приєднається до їхнього руху. Про те, як вони розвиваються, ви можете побачити на карті. Садівники добралися вже до Польщі та Литви.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

О,це чудово!Які шляхнтні люди ,які шляхетні вчинки

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

О,це чудово!Які шляхнтні люди ,які шляхетні вчинки

Зображення користувача Віталій Шляхов.
0
Ще не підтримано

Особисто теж довгі роки міркував категоріями "міст-садів". Однак в реаліях це можна екологічно безпечно реалізувати, за наявності мікрорайонів з чистим повітрям.
. Для містян України великою проблемою є придбання на ринках плодово-ягідної продукції, яка може бути зібраною з рослин, які ростуть поруч з загазованими автомагістралями, особливо коли "аеродинамікою повітряних потоків" вихлопні гази "здуваються" на посадки овочів і фруктів.
. По автомагістралям України мають бути проведені дослідження і на "неекологічних" ділянках має бути заборонене таке садівництво і овочівництво. Моя особиста думка.
p.s.
проблемою є і те, що на впавші груші, абрикоси злітаються і бджоли і оси. І не поодинокі випадки коли дитина може з'їсти плід з осою в середині. Залишили у моєму аерокосмічному мікрорайоні Харкова старий сад... уявляєте... обприскувати хімікаліями не можна, окрім омели дерева, ще розсадник шкідників. Дітлахи ще із-за зелених плодів обламують гілки.
. Можливо згодом вживемо у свій народ Культуру поводження з рослинами, а вони своїх діток тому навчать. Але природа дитини все одно братиме гору...

ВсеШляхВін