Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Kyocera представила смартфон з вбудованою в екран сонячною панеллю

Ідея не нова, раніше вже виходили телефони з фотоелектричною системою на задній панелі, але Kyocera використала інакшу технологію – сонячну панель вбудували в дисплей. 

На цьогорічній виставці MWC (Mobile World Congress) японська корпорація Kyocera представила перший смартфон із захисним екраном, який отримав вбудовану сонячну панель, інформує eco town з посиланням на gizmag.com.

Ідея не нова, раніше вже виходили телефони з фотоелектричною системою на задній панелі, але Kyocera використала інакшу технологію – сонячну панель вбудували в дисплей. Товщина панелі складає всього 0,55 мм, дозволяючи без особливого впливу на габарити смартфона розмістити її між рідкокристалічною і сенсорною панелями.

Як правило, у телефонів з підзарядкою від енергії сонця фотоелемент розміщується на тильній стороні корпуса. Тому для зарядки його необхідно повертати тильною панеллю до сонця. А смартфон Kyocera може заряджатися під час звичайного використання.

Смартфон розроблявся спільно із французькою компанією Sunpartner Technologies. Нова технологія скоротила час зарядки – так, за три хвилини перебування на сонці смартфон отримує енергії на одну хвилину розмови, тоді як попередні розробки потребували десяти хвилин сонячної зарядки для двох хвилин розмови.

Kyocera передбачає, що ці телефони використовуватимуться тими, хто працює на відкритому повітрі або на віддалених майданчиках, а також для всіх, хто збирається бути далеко від джерела живлення протягом тривалого часу (туристів, гірськолижників).

Технологія поки що не призначена для заміни зарядного пристрою, але вона буде тримати телефон зарядженим в режимі очікування і є альтернативним аварійним варіантом зарядки, якщо мобільний «помирає» далеко від дому.

Наші інтереси: 

Технології дуже змінюються. Українці могли б також щось таке придумати і поспівпрацювати з японцями, які залюбки купляють нові технології.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи