Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Латвія: чиновники і працівники сфери обслуговування мають спілкуватися державною мовою

Категорія:

Центр державної мови Латвії випустив звернення до жителів країни розмовляти на робочих місцях тільки латиською мовою. Правило буде поширюватися практично на всіх працівників, особливо це стосується сфери обслуговування - магазини, громадський транспорт, офіси та установи.

Наголошується, що росіяни, розмовляючи один з одним по-російськи, загрожують латиській мові і висловлюють неповагу латишам.
 
Як зазначається у листі, були отримані скарги на те, що в неофіційній бесіді один з одним жителі часто спілкуються іноземною мовою, найчастіше російською. Однак тепер, згідно з новим правилом, якщо спілкування працівників між собою чують інші люди, будь то пасажири громадського транспорту, відвідувачі офісів і установ, покупці в магазинах, то таке спілкування вже потрапляє під визначення «офіційного» і має здійснюватися латиською мовою.
 
«Неприпустимо, щоб працівники, виконуючи службові та професійні обов'язки, спілкувалися між собою іноземною мовою», - пише Центр державної мови.
 
«Не будемо забувати, що Латвія - єдине місце у світі, де може бути гарантовано існування і розвиток латиської мови, а звуження сфери використання її як державної на території країни слід вважати загрозою для її статусу. Тому закликаємо кожного роботодавця обговорити з працівниками значення використання державної мови при виконанні професійних обов'язків », - повідомили в Центрі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
мова
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи