Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ліквідація Київського вiйськового лiцею iменi Iвана Богуна. Цій республіці потрібна не армія, а поліція

Категорія:

Мiнiстерство оборони вирiшило знищити один з найкращих вiйськових навчальних закладiв – Київський вiйськовий лiцей iменi Iвана Богуна (колишнє Київське суворiвське училище).

22 червня 2004 року вступні іспити було перервано, а лiтнiй набiр до лiцею скасовано. Абiтурiєнтам, їхнім батькам, викладачам i випускникам Лiцею, вiйськовим патрiотам Збройних Сил України подарували розчарування, зневiру, безнадiю. I все це прикрасили традицiйною брехнею – Лiцей не закривають, його просто „зменшують” в три рази i переводять з Києва в Боярку. Лiтнiй прийом новобранцiв до Лiцею скорочується з 200 чоловiк до 50...

Можна лише здогадуватися, якими мотивами керувалися посадовцi Мiнiстерства оборони, Адмiнiстрацiї Президента України, приймаючи рiшення про „утилiзацiю” Лiцею. Можливо, хотiли перехопити iсторичне примiщення в центрi Києва пiд Генеральний Штаб Мiноборони, або за хабарi вiддати цю землю Лiцею пiд забудову Познякижитлобуду. Принаймнi, територiя колишнього стадiону та дитячого садочка Мiноборони вже забудована розкiшними елiтними житловими комплексами.

Зрозуміло, що дiї влади щодо Лiцею не мають нiчого спiльного з реформуванням армiї. Справді, невже керiвництво держави збирається створити в Українi ПРОФЕСIЙНУ армiю шляхом скорочення i нищення навчальних закладiв? А хто ж тодi буде захищати Батькiвщину?

Очевидно, що скорочення Лiцею iменi I. Богуна призведе до втрати визначної вiйськової школи i до можливого розвалу всiєї системи вiйськової освiти. Зниження професiйного рiвня офiцерiв армiї неминуче призведе до погiршення обороноздатностi держави.

--------------------------
В тему:

Целофанова республіка

Тотальна війна

Фашизм чи солідаризм?

Держава Землі Білого Вепра

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи