Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лише 28,35% виборців вибирали мера Києві

Спецтема:

На виборах Київського міського голови правом  голосу скористалися лише 604 тисячі 395 осіб з 2 мільйонів 131 тисячі 923 зареєстрованих у столиці виборців.

Про це повідомляє сайт міської влади з посиланням на дані Держреєстру.

У другому турі мера обирали лише 28,35% киян. Зокрема, за даними Держреєстру, найкращою явка була в Оболонському – 31,08% та Деснянському – 29,34% районах.

Як відомо, за даними екзит-полів, у другому турі перемагає чинний  міський голова Віталій Кличко. За різними опитуваннями він набрав від 65% до 71,8% голосів.

За народного депутата Борислава Березу проголосували 28,8-35% виборців.

Наш коментар: низька явка виборців - це результат того, що вибору для киян не було. Це були "вибори без вибору", у яких взяли участь найдисциплінованіші виборці, виборці, які або звикли голосувати за чинну владу, або найактивніші активісти "альтернативного" кандидата.

Багато киян не пішло і не проголосувало також й тому, що у бюлетні тепер не передбачена опція "проти всіх", і це дивовижно - раніше виборець мав змогу проголосувати проти всіх запропонованих йому кандидатів, а тепер законодавці - великі прихильники "незалежних демократичних виборів" - від цієї розкоші відмовилися. 

Єдиним способом висловити недовіру обом кандидатам було піти і викреслити їх обох, Але тоді бюлетень буде просто вважатися недійсним. Знаю, що саме так "проголосувало" багато киян.

А тепер питання: чи оприлюднять дані, скільки було зіпсуто бюлетнів - тобто скільки було "противсіхів"

P.S. Бюлетень був дуже малий - мало місця, щоб написати все, що ми про них думаємо. Хіба що одне коротке речення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Система дійшла до абсурду і маразму. Це вже навіть не імітація демократії, а відверте ігнорування думки суспільства. Самі рубають гілку, на якій сидять.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Система дійшла до абсурду і маразму. Це вже навіть не імітація демократії, а відверте ігнорування думки суспільства. Самі рубають гілку, на якій сидять.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Система відверто цинічна: люди працюють за одного кандидата, а голосують за іншого (працюють на одну політичну силу, а голосують за іншу). Ніхто нікого не поважає. Гроші - це на сьогодні мірило істини. Держава вмерла!