Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Музика

"Музика * ніколи не була для мене абстрактною мудрістю. Завдяки її чарам у мої жили вливалася свіжа кров. Вона проникала в тіло, у всі його пори, й ставала моєю плоттю, моєю думкою; я черпав героїзм, що йшов на штурм, атакував безладні орди заперечень, сумнівів, згубних пристрастей..." Ромен Роллан

"Я переслідую її, я схоплюю її, бачу, як вона біжить і пропадає в кип’ячій масі. Я з оновленою пристрастю схоплюю її, я не можу більше відділитись від неї, мені треба примножити її, в судорзі екстазу, по всім модуляціям..." **

Відчуйте, як звук торкаєтсья ваших вух. Як спрямовуєтсья вглиб вуха, як масажує перепонку.
Входить настрій, етика, світогляд.. Звук наповнює простір відтінками реальності... Це невидима, невловима насолода.. ЇЇ важко описати, а багатьом - значно важче пережити. Музика тонка, різномаїтна, така несхожа.. Скільки людей - стільки пісень/композицій. А можливо ще більше..
Це носій сенсу, що може цілковито захопити єство в свій потік.. Змусити глибоко пережити момент.
Звук... Ця містична здатність - чути! Це дар Божий! Буде невіглаством нехтувати ним.
Що може бути умовніше й конкретніше за мелодію?! Математична точність в поєднанні з художньою легкістю і гнучкістю..
Музика може вплинути на відчуття часу і простору. Істинна композиція після довгої тишинии - це як ковток води в пустелі. Як бесіда з наставником.
Яка матерія може бути чарівнішою за звук? Як і Сонце світить нам усім, безумовно. Так і музика, лунає для усіх, без обмежень і умов. Музика – молитва ангелів.
Щастя в життя можуть принести навіть кілька митей звуку. Вони запустять, настроять душу на щастя. Душа відгукується на чарівні звуки... Танцює чи відпочиває.. накопичує чи віддає.. шириться чи стисткаєтсья... Музика змушує душу до танцю. Герой чи святий, воїн чи медик - музика твій вірний помічник і вчитель. Хто не любить музику - в певному сенсі уже мертвий. Хто любить музику - той отримує ще одне життя. Життя внутрішнє. Ні для кого не помітне. Життя, яке неможливо зруйнувати ззовні. Неможливо поцупити. Життя, яке хочеться розвивати і предавати іншим.
Словами можна передати багато чого. Але музику словами не передасиш.
Музика, звук - це друг, що не залишить, не підведе, не зрадить. Він завжди готовий з’явитися як ззовні, так і з середини. Вірний помічник і вчитель.
Звук солодший за мед, питкіший за воду. І не має обмежень у вживанні!
Істинна мелодія здатна взяти керування душею і тілом. Психіка і фізіологія, тонкі канали і центри... вони відгукуються на музику, як струна на дотик, як соняшник на Сонце.
Це як наркотик - відчувши одного разу, хочеться знову й знову. Це як доля - втікти неможливо і непотрібно. Це як свідомість - без неї втрачається відчуття існування. Я чую - відтак, існую. Це не вершина логіки, але достойна планка..
Інструмент як особистість, з яким можна подружитись, з яким з часом розвиваютсья відносини.. любі..
Мелодія - це настрій цієї особистості. А тепер громада... Єдиний потік, єдиний контейнер. Причина і наслідок. Чим не музичний егрегор?
Кілька хвилин музики можуть змінити долю людини! Кілька діб тотального прослуховування можуть змінити долю народу! Вдумайтесь!!
І змінити не поверхнево, а на рівні причин! Це вам не з законами гратись і не шоу біля споруд влаштовувати.. Це з душами взаємодіяти!
Це божевілля! Це звук!

Музика! Я люблю тебе!

Бетховена ** Людвіг ван’Бетховен. Вилучені з тексту, так як не маються на увазі в статті.

Наші інтереси: 

музика

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи