Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На скільки ходів наперед ви думаєте?

Категорія:

Чемпіона світу з шахів Гаррі Каспарова якось запитали: «На скільки ходів наперед ви думаєте?». Багато хто сподівався, що він приведе якусь величезну цифру, і ми зрозуміємо що робить його великим. Відповідь показала людям, чому вони грають в шахи гірше Каспарова: «Головне в шахах - це не те, на скільки ходів ти думаєш, а як ти аналізуєш поточну ситуацію».

Суть методу в тому, що, не знаючи об'єктивно своєї ситуації, ми починаємо прораховувати ходи, які виявляється помилковими в принципі. В результаті ми вибираємо кращий варіант з гірших. 

Застосовуючи ту ж саму стратегію до життя, поміркуймо, як часто ми замість того, щоб об'єктивно оцінити що відбувається, намагаємося прорахувати ходи вперед, і як часто пізніше ці ходи виявляються не вперед, а убік.

Побачити ясно поточну ситуацію – значить зробити так, щоб ходи відкрили себе самі. Той, хто не знає, що йому робити далі, насправді не знає, що відбувається з ним тепер.

Наші інтереси: 

Вдосконалюємо  культуру мислення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

З цього випливає розуміння, навіщо ворог спотворює наше уявлення про реальність: це блокує формування успішної стратегії.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

З цього випливає розуміння, навіщо ворог спотворює наше уявлення про реальність: це блокує формування успішної стратегії.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Супер! Дякую!

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Хороша настанова. Дякую.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Волі Прагнучий.
0
Ще не підтримано

Так, насправді, спершу аналізуємо поточну ситуацію, а далі все буде як ми хочемо. Я думаю, все відбувається аналогічно так, як описано в цифроні 21.

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Прораховуючи ходи ми вже записуємо якусь реальність, уява діє. Виходить, для перемоги негативне прорахування може вплинути на успіх. Менше вирахувань- вигідніший результат. Зупинитись і подумати над ситуацією, без направо і наліво. Прислухатись до себе, адже нам іде з всесвіту щось більше за інтуїцію. Називається- дається протиотрута для захисту від брехні. Звичайно, що потрібна правдива інформація для якісної дії.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі.
Ідея красива, але я не вірю. Поточний аналіз можливий лише ретроспективно, коли відомий результат. Це потім і робить шахист зі своїм тренером. Поточна позиція - це сума потенційних загроз і потенційних можливостей, і не всі з них бачить шахист і його партнер. Я не розумію, як зробити, щоби ходи самі себе виявили, хтось може пояснити? Немождиво всі ходи робити лише вперед, а не вбік, чи не так?
В житті те ж саме: хіба ми бачимо всі зогрози і мождивості?
Хочете мене чи когось напоумляти? Ну-ну... .

Все починається з Любові.