Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нацгвардія їздитиме на броньовиках, які знищують танки (відео)

Українське військо продовжує перехід на найсучасніше озброєння, яке відповідає, а за деякими параметрами перевищує рівень найпотужніших армій світу.

Так, як повідомив на власній сторінці у Facebook міністр МВС Аресен Аваков, Нацгвардія отримала бронеавтомобілі "Спартан" від "КРаЗ", які будуть оснащені новітнім бойовим модулем "Сармат" від київського КБ "Луч".

"Спартан" потужніший за відомий "Кугуар", який вже успішно допомагає бійцям у зоні АТО виконувати бойові завдання. Майже 9-тонна машина, з бронею яка захищає від кулеметного вогню та мін, оснащена двигуном об'ємом у 6,7 літрів з потужністю у 400 кінських сил. "Спартан" може розганятися до 110 км/год, а сам автомобіль має підвищену прохідність.

Але бойова здатність машини значно підвищується завдяки встановленню новітнього бойового модулю "Сармат" від КБ "Луч". "Сармат" оснащений великокаліберним кулеметом та протитанковими ракетами. В залежності від модифікації, це можуть бути дві ракети РК-2С із дальністю польоту у 5 кілометрів, або чотири РК-3, які вражають цілі на відстані до 2,5 кілометрів. Ефективність ракет комплексу повністю збігається із ПТРК "Скіф" і забезпечує знищення цілі типу танк, який навіть оснащений системами створення активних перешкод.

Кременчуг. Олег Бабаєв "Спартан" і "Куга" для української армії

 

 

Броневики UA: Козак, Дозор-Б, Kraz Shrek, БТР-3, БТР-4 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)