Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Номер мобільного телефону — це значно більше

Категорія:

Житель Берліна Malte Spitz через суд домігся від оператора мобільного зв’язку Deutsche Telekom передачі йому всієї інформації, яку ті записували про нього як про абонента протягом 6 місяців. На диску, який він отримав, була детальна картина його життя протягом півроку включно з його місцем перебування в кожний конкретний момент.

Газета Die Zeit допомогла йому створити інтерактивну візуалізацію записаних даних, ви можете побачити усе це на власні очі на цій сторінці. Ви можете переглядати візуалізацію з довільною швидкістю, перестрибувати між моментами часу або ж дізнатись, коли він перебував у тому чи иншому місці.

Усе це, мабуть, відомо і про нас нашим мобільним операторам. Єдине, чого вони можуть не знати — кому той чи инший номер телефону належить, але це дуже слабка ланка нашої інформаційної безпеки. Чесно кажучи, коли Річард Столмен (відомий американський програміст, засновник руху вільного програмного забезпечення - ред.) казав, що не користується мобільним телефоном, бо йому не подобається, що за ним можуть таким чином шпигувати, мені його думка видавалась «перегином», але тепер бачу, що ми Столмена і таких, як він, часом недооцінюємо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

як у справжніх шпигунських фільмах!

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Коментарі

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

як у справжніх шпигунських фільмах!

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Зображення користувача Кабан Іклан.
0
Ще не підтримано

І ось Київстар взнав, що я ходив по хліб після обіду! Що тепер?

А коли людина збирається зробити щось дійсно протиправне, то купує старий телефон за 100 грн з рук і новий номер (карточку). Головне з цього номера не дзвонити друзям на їх постійні номери. Бо в друзів вороги можуть поцікавитись, хто це дзвонив, і новий номер буде розсекречено.

Для шпійона-початківця цього не складного правила достатньо для збереження приватності, бо таких шпійонів зазвичай ні хто не ловить ))))

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

А ще з цього телефона не варто дзвонити з тих місць, де проживаєш і звідки звониш зі старого телефона. Інакше система просто зафіксує, що у вас з'явився новий телефон. 

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!