Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пауер: «мирний» план Путіна щодо України - план окупації

Спецтема:

Нові мирні пропозиції президента Росії Володимира Путіна щодо України - план військової окупації територій, захоплених сепаратистами за підтримки Москви, заявила голова Постійного представництва США при ООН Саманта Пауер.

«План спрямований на те, щоб узаконити територіальні придбання сепаратистів, досягнуті у вересні, а також присутність на території України особового складу російських військ і техніки», - заявила Пауер, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН у середу.

«Давайте знімемо завісу з мирного плану Путіна і назвемо його справжнім ім’ям - планом російської окупації», - сказала американський дипломат.

Пропозиції Путіна з припинення конфлікту були направлені президенту України Петру Порошенко минулого тижня, але в неділю Москва заявила, що український лідер їх відкинув.

Прес-секретар Путіна заявив, що пропозиції включають припинення вогню урядовими військами і сепаратистами на південному сході України і відведення важкої артилерії обома сторонами.

Пауер зазначила, що цей план «звільняє Росію від виконання взятих на себе в Мінську зобов'язань вивести своїх бійців і забезпечити контроль України над міжнародним кордоном.

«Знову і знову президент Путін в одній руці простягає оливкову гілку, а в іншій - передає системи "Град" і танки», - сказала вона.

Саманта Пауер (англ. Samantha Power; * 21 вересня 1970, Каслнок, Ірландія) — американський політолог і журналіст ірландського походження. Професор Гарвардського університету і лауреат Пулітцерівської премії 2003 за книгу «Проблема з пекла: Америка в століття геноциду», старший радник Барака Обами з питань зовнішньої політики під час передвиборної кампанії останнього. Журнал «Таймс» охарактеризував її так: «Пауер — директор-керуючий Центру прав людини ім. Карра в Гарварді — новий голос совісті для зовнішньополітичної еліти США». Пауер увійшла до списку 100 найвпливовіших людей планети. Є Директором Ради національної безпеки США з міжнародних відносин.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи