Зображення користувача Зоріна Небокрай.
Зоріна Небокрай
  • Відвідувань: 74
  • Переглядів: 80

Павук з павутиною є символом Матері Сонця і Матері Дітей Землі.

На древніх священних малюнках зображення Матері- павучихи супроводжує лабіринт. Від безтурботної особи Матері розходиться лабіринт її думок, який показує напругу думки.
Лабіринт - складний символ, що з'являється в різних культурах. Оскільки павуки витягають нитку безпосередньо з власного тіла, вони виступають як образ Богині, що створює світи з самої себе.

 

 В космології індійського племені хопі і  їх культу  Великій Матері-павучисі є цікаві визначення, що підтверджують напрямок правильного шляху.   Богиня Мати-павучиха була уособленням виключно позитивних творчих сил і космічного закону, що встановлює порядок і справедливість у всьому Всесвіті. У той час світ був єдиним.

Павучиха- одна з верховних богинь індіанців хопі, творець і охоронець усіх форм життя. Легенда свідчить, що жінка-павук створила світ з пісні. Відповідно, її клан в індійців є одним із центральних у традиції і йому доручено зберігати давні тексти, за легендою, отримані від попередніх цивілізацій, що населяли Землю до світових катастроф. Павук- це Мати Сонця або Бабка-павучиха, мабуть тому і називають вересень “бабиним літом”, адже  в повітрі дійсно літає павутиння . Знак Рожениці, яка зі свого тіла зіткала каркас Всесвіту.


Згідно з космологією хопі, споконвічно існував лише творець Тайова, він знаходився в нескінченному просторі без часу, форми і життя. Першим він створив свого помічника  Сотукнанга і доручив йому реалізацію свого загального плану (Тувагачі). Потім Сотукнанг створив із води, землі і повітря 9 світів. Перші два світи були призначені для них з Творцем, а решта - для майбутнього життя.



На наступному етапі відбулося створення життя і людини в першому світі, званому Нескінченний простір. Для цього Сотукнанг  створив першу Богиню Кок'янгвііті, Жінку-павука. В даному контексті образ павука асоціюється із створенням павутини, як мандали загальної гармонії.

 


В свою чергу, Жінка-павук створила двох допоміжних божеств - хранителів біосфери. Перший з них, Погангхойя, повинен був стежити за екологічною рівновагою. Другий, Палонгавхойя (Ехо), контролював щільні і тонкі вібрації біосфери, або, кажучи сучасною мовою, стежив за інформаційною рівновагою. Разом вони підтримували обертання земної осі.


Інформація- це нитка, до речі, є клубок  і  веретено ниток. Веретено  надає значення, що нитка рухається по спіралі, де визначено систему і порядок, тоді як клубок -це мішанина.


Після того, як Погангхойя і Палонгавхойя закінчили підготовку Землі до життя, Жінка-павук створила рослини, птахів і тварин і всіх інших істот, що населяють біосферу. Настала черга людини. За образом і подобою Сотукнанга вона сотворила чотирьох чоловіків різних кольорів шкіри (жовтого, червоного, білого і чорного), потім сотворила їм дружин. Пройшовши через три фази Творення, вони побачили свого Творця в образі Сонця, яка вдихнула в них життя.



Однак перші люди ще не вміли говорити, і щоб дати їм мову, мудрість і силу, вона покликала Сотукнанга, який дав людям з різним кольором шкіри різні мови і силу розмножуватися. Він прийшов до Жінки-павука і навчив її, як врятувати праведних людей. (Першим був Атом- Водень-Вогонь,  отже,  ми створені за  його подобою. Оскільки у шумерів  людину створював Нептун, значить, за його подобою).

За уявою хопі, ми зараз живемо на 4-й Землі, три попередніх були знищені, так як людство забуло про свою місію і загрузло в гонитві за задоволеннями і  боротьбі за владу. У пророцтвах говориться про прихід боголюдини, Білого Брата. І, якщо до цього моменту, на Землі ще залишиться якась маса праведних людей, які пам'ятають про своє призначення виконувати задум Творця, хід історії можна буде повернути і створити гармонійне і щасливе співтовариство людей.


Дорогу вони знайдуть завдяки допомозі Жінки-павука і магічному баченню через вищий центр на маківці голови. Про духовну людину хопі кажуть, що "у неї відкриті Двері на маківці голови". Суть ініціації була дуже тісно пов'язана з процесом творення і роллю людини в мікро-і макрокосмосі шляхом долучення окремої людини до глобальних космогонічних процесів, вихід за межі тваринної природи, безглуздої боротьби за виживання. Природно, що після ініціації людина продовжує піклуватися про свої тілесні і соціальні функції, але все це відступає на другий план у порівнянні з вищою насолодою сприйняття і виконання законів Творця. Древній сенс ініціації полягав у збереженні знання про глибинний сенс людського існування, а не в отриманні якихось магічних зверхздібностей та набутті влади над людьми і силами природи.

В основі обрядів ініціації в уявленні племені хопі є те, що істинними батьками людини є Божественні сутності, а людські батьки лише інструмент прояву їх сили. З цієї точки зору, матір'ю є Мати-земля і Мати-зерно. Людина створюється з плоті першої та вигодовується грудьми другої. І їх батько так само мав два лики. З одного боку, це був сам творець Тайова, з іншого, Сонце - сонячний Бог.



Складнощі земного шляху були пов'язані з необхідністю набувати досвіду, щоб зменшити шанси повторення помилок колишніх світів. Мати -Жінка - павук одного разу виведе людей в новий світ, відділяючи і притягуючи тих, хто чистий і мудрий, згідно космічним законам творення і справедливості.



Велика Мати - павучиха лише в вузькості тримірних понять асоціюється з образом павука. Насправді, це одна з форм Вищого Розуму, що стоїть біля витоків творення нашого Всесвіту. В тонкому плані вона постає у вигляді величезної сяючої краплі срібла або ртуті, абсолютно жива і рухома, яка при більш пильному розгляді складається з міріад таких же за властивостями і структурою, але тільки малих крапель. У надрах цієї великої «живої краплі» видний яскравий малюнок - голограма правобічної (сонячної) свастики.


Багатогранний ведичний символ родючості, сонячного світла, єдності бігу часу і непорушності простору - свастика, нагадує павука, а візерунок на тілі - символ родючості. Як і ім'я павука, так і свастику,  покрили брудом, але світло знань відмиє бруд. З відторгненням символу приходить забуття, і лише давні знання зберігають його вічно. Павук в ньому - ознака щастя, гармонії, Сонячна Мати всього живого. Сузір'я Ар-Ах-Ни відноситься до Матері-павучихи і відзначено правобічною свастикою (давньоіндійский знак "Svashti").


Те, що могло б сприйматися як «щупальці павука», в дійсності, в тонкому плані, являє собою міріади іскристих ниток, що з'єднують Матір - павучиху з УСІМА Всесвітами у всіх «куточках» світобудови. Видовище зачаровує - сама вона - яскрава сріблясто-ртутна куля, оточена ореолом сяючих золотисто-білих ниток. Космічна КульБаба...і Творець усього Сущого!


В індійській міфології Жінці -павуку, відповідає богині,що підтримує рівновагу біосфери. Мандала Тари і Гуань-ши-Інь - архетип жіночої материнської енергії, яка допомагає знайти шлях і подолати перешкоди у мандрах по світах Сансари (тонкоматеріальним світам, пов'язаним із земною реальністю). В даному випадку павутина виступає в ролі мандали гармонії.



На древніх священних малюнках зображення Матері- павучихи супроводжує лабіринт. Від безтурботної особи Матері розходиться лабіринт її думок, який показує напругу думки.
Лабіринт - складний символ, що з'являється в різних культурах. Оскільки павуки витягають нитку безпосередньо з власного тіла, вони виступають як образ Богині, що створює світи з самої себе.


Лабіринт символізує творіння, яке починається Богинею в центрі і потім поступово просувається до виходу. Ми повинні зрозуміти, що в лабіринті немає чудовиська, розлючений монстр не очікує нас з глибин несвідомого, щоб знищити нашу особистість. Замість чогось страшного, в центрі всіх доріг, нас чекає спокійний і люблячий лик Творця!

 

http://Нуль — є основою Періодичної таблиці хімічних елементів

http://Кінець патріархальним церквам, творимо матріархат

http://Новий календар несе вічність на Землю

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи