Зображення користувача Олександр Пальченко.
Олександр Пальченко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Переворот, або Перехід 2013. Роздуми

 

Чи може вважатись   державним  переворотом  переворот по перерозподілу фінансових, економічних і політичних впливів, який здійснюється групою осіб у власних інтересах без зміни її  конституційного устрою і заміщення інститутів влади?

І яку ми  можемо  дати оцінку таким діям?

Чи можуть бути  в тому якісь закономірності і причини?

Що спонукає до цього?

Чому породжуються такі процеси?

Аристотель казав,

що  коли він приїжджає в якусь державу,

він не питає, 

гарні  в ньому закони чи погані.

Він запитує, 

виконуються  вони чи ні.

 

Чи може вважатись   державним  переворотом  переворот по перерозподілу фінансових, економічних і політичних впливів, який здійснюється групою осіб у власних інтересах без зміни її  конституційного устрою і заміщення інститутів влади?

І яку ми  можемо  дати оцінку таким діям?

Чи можуть бути  в тому якісь закономірності і причини?

Що спонукає до цього?

Чому породжуються такі процеси?

 

Ключовою подією для розуміння  постановки таких питань  стали події  не стільки застосування  сили по розгону студентів в ніч на 01 грудня 2013 року скільки

події в ніч на 11 грудня 2013 року після зустрічі чотирьох  президентів  і як не дивно   «Круглий стіл» 13 грудня 2013 року.

Головними для розуміння всієї цієї шахової комбінації є ключові слова сказані президентом на «Круглому столі» 13.12.2013 року, що він застосовує мораторій на застосування сили.

Але вибачте, а що до  цієї фрази сказаної на «Круглому» столі» про не застосування сили, до цього самого моменту – що,  ПЕРЕДБАЧАЛОСЬ застосування сили?

Навіть після невдалих  попередніх  01 і 11 грудня 2013 року!

Як на мене,  лише  відважні і прямі слова патріарха Філарета, про можливість громадянської війни в разі ще однієї спроби застосувати силу проти майдану і вирішило прийняття рішення  про її не застосування прямо тут,  на засіданні!

Президент мабуть вперше осягнув і  зрозумів всю прірву історичних і особистих наслідків застосування сили.

Бо перед ним був не свій милий йому силовий блок, а ВСЯ громада України в особі авторитетів суспільства.

 

Тоді виникає питання, а  навіщо взагалі  було застосовувати силу?

В чиїй грі опинився президент?

Своїй?

Чи в силу яких непереможних сил і  обставин він вимушений був діяти, може навіть всупереч своїй волі?

Чи дійсною є теза, що тільки безглуздість чиновників  привела до появи

другого майдану 2013 року.

 

А може і скоріш усього,  СИСТЕМА ДАЛА НЕОЧІКУВАНИЙ ЗБІЙ.

 

Є така наука кібернетика, яка займається дослідженням управління складними системами.

І такими, наприклад як держава.
І одним з перших наслідків основних кібернетичних законів є постулат про те, що при передачі сигналу в системі високої довжини з надмірною кількістю вузлових точок, сам сигнал спотворюється, а на виході ми маємо безглуздий шум.
Ось саме це і  відбувається щоразу з системою, такою як держава  коли займаються тільки її адмініструванням.

А особливо вразливою і вкрай небезпечною  стає вертикально інтегрована багатошарова система  внаслідок якоїсь випадковості  і відсутності горизонтальних зв’язків.

 

Ставка лише на голе адміністрування без урахування психотипу нації, без урахування історичного етногенезу корінної нації і загалом всієї громадянської нації в Україні  може приводити  до дуже неочікуваних наслідків для тих хто ігнорує ці закономірності. 

 

А такі закономірності є.


В Києві  історично ЗАВЖДИ  долю князя вирішувало Київське Віче.

Це так би мовити київська егрегорна матриця  яка  за принципом  мультиплікатора повторює себе в віках і її треба знати,  завжди пам'ятати і їй слідувати, бо тільки з урахуванням цієї матриці  народного самоврядування віча, можна було володарювати князю в Києві - матері городів руських.

 

Порушення  або ігнорування цієї матриці веде до відторгнення і виштовхування чужорідного тіла, воно стає чужим вже навіть і на ментальному рівні, тому стають спроби князів володарювати Києвом і Руссю з-за його меж.

 

А той хто слідує цій матриці, стає в віках історії Великим. і Мудрим.

https://www.ar25.org/article/kyyivske-povstannya-1113-roku-istoriya-povtoryuyetsya.html

 

Але в нашому разі  з українськими майданами ми маємо справу з накладанням на систему, (бо  тільки  як систему  можна  розглядати всю сукупність держаних процесів)   по крайній мірі ТРЬОХ системних криз нашого суспільства які накладаються одна на одну.

В наслідок чого,  система сама починає  висувати  в перетворення самої себе, за відсутності  управлінської реакції зверху,  своїх руйнівників, загарбників або реформаторів.

 

По-перше:

Українська нація і суспільство  загалом  перейшли  в стадію свого нового етногенезу.  https://www.ar25.org/article/ukrayinska-naciya-i-ukrayinskyy-narod-pershyy-suspilnyy-dogovir.html?id=20897

 

По-друге:

Олігархічна  економічна система   вступила в системне протиріччя з загальнолюдськими і економічними інтересами  держави на тлі загальносвітових тенденцій в економіці.

 

По-третє:

Замкненість суспільних і владних інститутів привела до відсутності соціальних ліфтів як наслідок стагнація і криза системних управлінських рішень.

 

Давайте розглянемо як  же спрацювала нинішня система  в державі  01 грудня 2013 року.

 

Силова машина яка заведена рішенням на виконання операції не може зупинитись до тих пір доки вона не переможе або не зламається.

Це приміром, як наказ про мобілізацію є беззаперечною ознакою ПОЧАТКУ операції і переведення конфлікту в гарячу фазу.

 

Як колишній начальник штабу батальйону комендантських військ (були такі в СРСР) можу ствердно сказати, щоб вивести таку кількість військовослужбовців які були задіяні в подіях  01 та 11.12.2013 року без заздалегідь затвердженого плану дій НЕМОЖЛИВО в принципі.

Бо перед тим  треба  вирахувати необхідну кількість  і якість  підрозділів,  видати накази про зняття цих підрозділів з попередніх  місць дислокації, підготовку висування і сам рух висування, зосередження,  вказати завдання і кінцеву мету, шляхи відходу, план взаємодії підрозділів - кого з ким,     місця пунктів харчування і відпочинку,  доручити  контроль ходу виконання, підготувати  накази, узгодити їх і підписати.

І все це покласти на мапу дій операції.
Головне, що розробка  такої операції такого масштабу і  такої складності(!)  з залученням такої кількості осіб  до початку часу Х – триває ДОСИТЬ ТРИВАЛИЙ ЧАС який  потрібен на  розробку, узгодження, схвалення і підписання наказів у вищого командування.
Все це вказує,  що рішення про застосування силових підрозділів 01 та 11.12.2013 року було прийнято заздалегідь!
Тепер зрозуміло, що вся картинка на телебаченні  до 10.11.2013 року була ширмою вже ДАВНО ПРИЙНЯТОГО РІШЕННЯ.
А ось питання чому, так безглуздо  все це було зроблено, то це стосується вже постановників,  розробників і виконавців завдання, до їх кваліфікації і хисту.

Приміром може бути гарний план, але небажання вояків йти виконувати наказ.

Може бути бажання, але поганий план.

Може бути і бажання і план гарний але є підстава одного командувача другого  з-за якогось інтересу чи чогось іншого.

Легко ж можна у часі 10-15 хвилин затримки зміщувати висування підрозділів і зробити хаос у взаємодії.
Багато чого може бути  але є головне  - віддана заздалегідь команда і прийняте рішення!

 

Якою ж  метою було  рішення про силовий сценарій - переворот?

 

І яке коло осіб можуть приймати такі рішення, коли за словами другої(!) особи в партії Регіонів пана Єфремова спроба  розігнати Майдан це  провокація проти Президента і Партії Регіонів?

«У меня порой складывается впечатление, что кто-то сознательно и очень профессионально подбрасывает в эту топку топливо» - цитата від Єфремова. 

     

І яке коло осіб можуть приймати такі рішення, коли пан Кожара  міністр закордонних справ(!) держави відповідальний за її міжнародні стосунки  взагалі не в курсі і  дізнається про рішення уряду призупинити євроасоціацію у Відні від журналістів?

https://www.ar25.org/article/viktor-yanukovych-i-angela-merkel-rahunok-10-abo-liknep-v-politychniy-konspirologiyi.html

                                                                                                 

Можемо припустити, що зараз ми з вами є свідками реалізації  в Україні   ОДНІЄЇ З ДЕТАЛЕЙ великого  і напрочуд мозаїчного плану по  встановленню економічної, фінансової і політичної влади в країні шляхом перерозподілу за допомогою НЕПРЯМИХ силових методів прокуратури, судів, міліції, податкової та  митної  служб на користь невідомого вузького прошарку осіб, таких собі  тамплієрів-ведунів які залишились без ПУБЛІЧНОЇ,  законної і  вагомої  фінансової, економічної  і політичної влади  після  розпаду СРСР  від  осіб, збагачення і накопичення величезного капіталу яких відбувалось весь  цей час під  прикриттям цього кола осіб.  

Становище в якому залишається  жити на крихти «пансіону»  від  олігархату, цей вузький прошарок осіб перестав  ВЛАШТОВУВАТИ.

Тому і був спланований і реалізується цей довгоплинний  на роки розтягнутий план.

До речі, план  тільки в деяких аспектах може збігатись  з цілями існуючої Партії Регіонів і діючого на цей час президента.

Партія Регіонів, уряд і частково сам президент, як на мене не є носіями втаємниченого плану про який вони можуть взагалі  нічого не знати, а бути лише сліпими виконавцями  в тих чи інших частинах плану. В  деяких частинах  їх цілі і завдання звісно можуть  і  збігатися,  але  якщо і збігаються то лише частками великої мозаїчної гри.

 

Ми просто  зараз є свідками коли  виникла об’єктивна потреба і почала реалізовуватись зміна олігархічного устрою нашої  державі на інший.

 

Який?

 

Зміна економічного устрою  є об’єктивним процесом  еволюції системи в сучасних умовах.

Розпад олігархату має цивілізаційні закономірності і хто цей процес реалізовує не так і важливо в метаісторичному часі для держави.

Стара система вже дала системний збій, а таким чином почала народжуватись  нова.

Якщо система не реформується  з голови,  вона починає самореформу.

Егрегор нації завжди в русі і в еволюції.  

Недооцінка цього дорогого коштує.

 

Тепер питання виникають до самого олігархату до його інстинкту самозбереження  з його не здатністю  на цей час висунути суспільну  ініціативу і самому бути рушієм свого перетворення і створення м’якої подушки між ним  і всім суспільством в якості  середнього класу, а  також  сприяти і бути  гарантом його зростання.

 

І якщо еволюція суспільства  не відбувається за ініціативи керманичів держави,  продовжується стагнація старих інститутів влади і суспільства, а так  як хід  еволюції суспільства і його економіки  має свої  системні закономірності  на які влада людини  має опосередкований  вплив, то  система  сама шукає  вихід і створює умови і обставини для  людей і організацій через яких  в той чи інший спосіб  РЕАЛІЗУЄТЬСЯ ЦЯ  ЕВОЛЮЦІЙНА ЗАКОНОМІРНІСТЬ, або через ПЕРЕВОРОТ, або через ПЕРЕХІД.

 

Тому, ця самоеволюція системи може закінчитись або перемогою громадянського суспільства ПЕРЕХОДОМ в нову гармонійну цивілізаційну якість, або перемогою  втаємниченого силового блоку ПЕРЕВОРОТОМ  в нову, але в стагнаційну фазу яка згодом приведе вже до революційного переходу.

Але те що цей перехід відбудеться це безсумнівно, лише як?

 

Залишається  лише  одне питання, яке   місце  в сучасних  подіях  займе наш умовно вітчизняний   олігархат і на яку роль він погодиться, бути закланим чи еволюціонувати разом  з суспільством?

Бо якщо він не стане найближчим часом суспільно-патріотичним і не вбудується в матрицю держави -  егрегор нації в будь якому разі,  розчавить його до лушпиння як чужорідне тіло.

 

І як констатація цих роздумів.

 

На часі постає створення і прийняття  НОВОГО СУСПІЛЬНОГО ДОГОВОРУ.

https://www.ar25.org/article/proekt-ukrayina-abo-velykyy-suspilnyy-dogovir-stvorennya-novoyi-ukrayiny.html?id=21116

 

Хай буде!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарні ідеї потребують відповідного оформлення. Якісна мова - це не "мистецтво заради мистецтва", а необхідна умова ясного мислення і якісного спілкування. Сумбурні тексти зазвичай відбивають таку ж сумбурність у голові. Як пишемо, так і думаємо.

Пане Олександре! З погляду елементарної культури української мови, цей текст потребує значного редагування. Ми тут усі вчимося, передусім завдяки старанням Оксани Лутчин, яка виконує нелегку, але вкрай потрібну роботу літературного редактора Народного Оглядача. Саме для взаємного навчання про помилки один одного ми відверто пишемо в коментарях, а не у приватному листуванні. Ви про це вже повинні б знати, адже, сподіваюсь, на тільки пишете, а й щось читаєте на нашому сайті.

У вас також є можливість вдосконалити свою культуру написання текстів. Це дуже важливо, адже вам є що сказати, про що ми добре знаємо. Рух в цьому напрямку дозволить вам писати статті в кілька разів компактніші, значно зрозуміліші і на порядок дієвіші, адже їх читатиме набагато більше людей.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Гарний аналіз і ще краще фото! (Де Ви його взяли? Це ж сучасна ікона! Хрестос і Ангели (!) просто так не приєднуються! Гарно!)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Сьогодні важливо, щоб відбувся саме перехід , що є на рівень вищим, ніж переворот. Переворот — це, по суті, тупцювання на місці. Цікавий аналіз подій.
Зауваги:
“переворот по перерозподілу” - переворот з перерозподілу ; “плану по  встановленню “ - плану зі  встановлення //ar25.org/node/22093
“який здійснюється групою осіб” - який здійснює група осіб
“не стільки застосування  сили по розгону студентів” - не стільки застосування  сили, що розігнала студентів.
“як не дивно” - вставна конструкція, виділяємо. Також: “А може, наприклад, приміром, які використовуєте у своєму тексті.
“є ключові слова сказані президентом на «Круглому столі»” -є ключові слова президента на «Круглому столі»
Зовсім забули про коми в таких сполученнях:
“з системою, такою як держава  коли” - з такою системою, як держава,  коли..
“для тих хто ігнорує” - для тих, хто ігнорує
“матриця  яка” - матриця,  яка
“той хто слідує”- той, хто слідує
“суспільства які накладаються”- суспільства, які накладаються
“машина яка заведена” - машина, яка заведена
“до тих пір доки вона “ - до тих пір, доки вона
“військовослужбовців які були” - військовослужбовців, які були
“ЧАС який  потрібен” - ЧАС, який  потрібен
“гарний але є” - гарний, але є
“Становище в якому залишається” - Становище, в якому залишається
“плану про який” — плану, про який
свідками коли  виникла”- свідками, коли  виникла
“В наслідок чого,  система “ - зайва кома
“ліфтів як наслідок стагнація” - ліфтів, наслідком чого є стагнація
“Давайте розглянемо” - Розгляньмо (у нашій мові давайте вживаємо у значанні давати якусь річ)
“питання чому, так безглуздо  все”- питання, чому так безглуздо  все
“спроба  розігнати Майдан це” - спроба  розігнати Майдан - це
“продовжується стагнація” - триває стагнація
Але те що цей перехід відбудеться це безсумнівно”- Але те, що цей перехід відбудеться, це безсумнівно
бути закланим - ????
Дякую.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

Шановна пані Оксано, щиро дякую за ваші поради.

Треба ж бачити ЖИВЕ слово, а не інструкцію, а також еволюцію слова і НОВІ словосполучення, для того, щоб українська мова ставала сучасною, а не не залишалась в архаїці... але це так, думки.

Порада на майбутнє... коли ви захочете знайти помилки в моєму правописі - ДУЖЕ прошу, не засмічувати цю сторінку блогу, а писати на E-mail або в повідомлення на фейсбук.

P.S. цікаво було б прочитати ваші тексти.

Запевняю вас, я б знайшов в них не менше помилок.

Може спробуємо...

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарні ідеї потребують відповідного оформлення. Якісна мова - це не "мистецтво заради мистецтва", а необхідна умова ясного мислення і якісного спілкування. Сумбурні тексти зазвичай відбивають таку ж сумбурність у голові. Як пишемо, так і думаємо.

Пане Олександре! З погляду елементарної культури української мови, цей текст потребує значного редагування. Ми тут усі вчимося, передусім завдяки старанням Оксани Лутчин, яка виконує нелегку, але вкрай потрібну роботу літературного редактора Народного Оглядача. Саме для взаємного навчання про помилки один одного ми відверто пишемо в коментарях, а не у приватному листуванні. Ви про це вже повинні б знати, адже, сподіваюсь, на тільки пишете, а й щось читаєте на нашому сайті.

У вас також є можливість вдосконалити свою культуру написання текстів. Це дуже важливо, адже вам є що сказати, про що ми добре знаємо. Рух в цьому напрямку дозволить вам писати статті в кілька разів компактніші, значно зрозуміліші і на порядок дієвіші, адже їх читатиме набагато більше людей.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

Миро Продуму...Щодо правопису, то у пані Оксани є мабуть своя сторінка блогу де вона може зі всією наполегливістю розкрити ВСІМ нам таємниці і красоту написання українською мовою на прикладі своїх текстів і тем, а ми ВСІ разом з захопленням прочитаємо її вишукані тексти і витвори мовного мистецтва та й ОБГОВОРИМО, але ця сторінка мого блогу застосована для обговорення інших тем.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дуже гарний аналіз останній подій. Відмічаю для себе ОЛЕКСАНДРА ПАЛЬЧЕНКА, мудрого аналітика Знову радує твій, Оксанко, мовний розбір публікації!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Не поспішайте з висновками, друже Анатолій. Ще раз перечитайте статтю і подумайте чи на твердому ґрунті будує свій аналіз гравець Олександр Пальченко? Та й чи бездоганними є його логічні міркування?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

цікво було б знати ваші сумніви стосовно мого твердого грунту і який він є для вас ...

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

П. Олександре, безмежно була б вдячною, коли б мені хтось підказав, як удосконалити власне мовлення. Адже мова — це велика зброя, якщо вміти нею грамотно користуватися, - нею можна вбити людину і можна народити вдруге, тобто запалити у ній іскру Божу.
Я також вчуся багатьом речам у наших авторів, які діляться тими знаннями, якими володіють. І це просто чудово, що ми тягнемо один одного за чуба, щоб підняти вище. Думаю, що Ви також чомусь можете нас навчити, якщо захочете.
Мої статті можете прочитати в моєму блозі.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

...ще раз...на розуміння...якщо для вас принципово є обговорювання правопису.

Будь ласка, ведіть цю тему на своєму блозі на прикладі ваших вкрай вишуканих текстів...і я з вдячністю з вами поспілкуюсь, але заявлена ТЕМА на МОЄМУ блозі не стосується ваших мовних пошуків.

Для вашого наполегливого бажання правити тексти інших є інші можливості інтернету ...

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Не хоче, то й не треба. Ми живемо у вільній країні.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олег Сагайдак.
0
Ще не підтримано

Миро каже:
Не хоче, то й не треба. Ми живемо у вільній країні.

Думаю, що все-таки треба! Коментарі п.Оксани дуже корисні для власного вдосконалення і взагалі, унікальна особливість ресурсу.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

А мені подобається читати коментарі Оксани стосовно правильного писання. Замість орфографічних чи синтаксичних правил - "розбор польотів". Практика - мірило істини, чи не так? Я для себе багато взяла, читаючи її коментарі щодо помилок. Вчитися ніколи не пізно!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Арію! Я планую перечитати цю статтю разом з дружиною. Мій попередній відгук позитивний! А твій? Гадаю, що нам всім бракує дефіцит СПІЛКУВАННЯ. Все, що це стимумулює - треба підтримувати! Пане Олександре, не ображайтеся на зауваження - вони є дружніми! Мені особливо сподобалася та частина статті, де ви застосовуєте свої знання військового.

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

Пане Анатолію, на коментарі пані Оксани я взагалі не ображений...але для чого вони?

Якщо б у пані Оксани було таке бажання розібрати мої тексти і дати мені якусь пораду щодо правопису, будь ласка - по електронці чи в фейсбуці повідомленням і я б з задоволенням прочитав.

Але НАВІЩО тут ці поради які ВЗАГАЛІ НЕ СТОСУЮТЬСЯ заявленої теми.

Навіщо вставляти свої пять копійок.

Це приміром... я б зайшов на її сторінку і почав замість опублікованої нею теми, ЗАУВАЖУВАТИ на її аватарку, що буцімто вона туди не годиться і взагалі кумедна...а потім казав би, що пані Оксано це ж дружня порада...
ТО, обєктивно постає питання, а як її аватарка стосується БЛОГУ і ТЕМИ.

Тому, в мене і виникає питання до культури спілкування окремих осіб і їх адекватності.

І ОСЬ ПОДИВІТЬСЯ, ця провокація привела до того, що більшість коментів стосується не теми, а правопису...

Регочу!!

Виникає питання до пані Оксани, вона збирається ВСІ тексти на Оглядачі розбирати прилюдно і виключно з правопису, або тільки мої?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так, пані Оксана є літературним редактором Народного Оглядача, і її робота полягає в тому, щоб удосконалювати наші знання української мови. І за це ми їй дуже вдячні. Ви перша людина, яка не розуміє, навіщо писати грамотно. Це поганий симптом.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

Цікаво...наче в мене ВСЕ було розтлумачено, а ви знов змінюєте акценти на свій розсуд, як заманеться, ось це якраз і є поганим симптомом...як до речі і застосування фото іншої людини для "СВОЄЇ" аватарки - це поганий симптом для людини, яка не розуміється на ЦЬОМУ.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Олександр Пальченко каже:
... більшість коментів стосується не теми, а правопису...

Будь ласка, відностесь до побажання літературного редактора щодо правопису з належною повагою, адже це її робота, і вона потрібна для кожного читача і дописувача. У нашій громаді це нормально. Не хочете правити, не правте! )))) Запитайте у Богдана, він цей етап у своєму вдосконаленні (!) вже пройшов! )))
Пане Олександре, обговорення статті велося б! Просто не слід було самому на цьому загострювати увагу читачів. Сталося так, що Ви задали інший вектор обговорення у коментарях самі.... ((((
Більше радіймо і навчаймося! ))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Все Випадково.
0
Ще не підтримано

Треба прислухатись до порад пані Оксани, а то так можна залишитись турком-неуком.

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

Будьте ласкаві...покажіть щось не турецьке і вчене з вашого боку...щоб можна було захопитись вишуканістю і здоровим глуздом, а не словесним лайном з вашого чорного рота.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Так, пане Олександре, я згоден з вами, що відбулося зміщення акцентів. Але ж ви ЩИРО ПОДЯКУВАЛИ п. Оксані за зауваження. То й не варто було б далі загострювати вашу увагу на них. Оксанка - щира українка і добра мовниця. До її порад я прислухаюся. Вашу статтю я згодом перечитаю і дам докладний коментар.

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Друзі! Не витрачайте силу на особу, яка за дружню пораду, поливає нас брудом. Хай не забруднює нам простір!

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

Шановна пані Оксано...я взагалі ні разу нікого брудом з ВЛАСНОЇ волі нікого не обливав.

Але на вашу свідому або несвідому публікацію ЛИШЕ висловив сподівання, що ТАКЕ робиться в іншому вимірі, застосовуючи електронну пошту або фейсбук.

Ви ж наполегливо, марнуючи моє прохання тричі почали мене виховувати в правописі і я лише інтелєгентно заперечив, що на моїй сторінці це не варто робити.

Це не Є темою мною запропонованою.

І ВСЕ.

Підключилися інші глядачі блогу, почавши вже на вашу тему правопису(!!!!!!) виступати з ОЦІНКАМИ мене як особистості.

І я лише окоротив дуже сміливих у відповідь.

Тепер ви... знов ДАЄТЕ МЕНІ ОЦІНКУ, що Я когось поливаю брудом

Будь ласка прочитайте уважно всі пости і вдумливо зробіть висновки.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це приклад, як чубляться українці. Нам треба із цього стану виходити.

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Тут є певне непорозуміння. Олександр Пальченко вважає що формат власного блогу він визначає сам. А на НО прийнято, що літературний редактор звертає увагу на помилки, неточності в усіх блогах. Постійні читачі всі про це знають.

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

Пане Вікторе, звертати увагу на якісь стилістичні або мовні помилки на ФОНІ заявленої і зовсім іншої ТЕМИ, а тим паче давати оцінки і виховувати(!?), коли для цього можуть бути інтелігентно використані інші ЗАСОБИ СПІЛКУВАННЯ - ви вважаєте прийнятним і культурним!

Я вважаю, це брутальним невіглаством з боку тієї особи яка це робить.

І саме головне...я вишукано звернув увагу на небажаність цього заходу і попросив цього не робити...НАТОМІСТЬ отримав ЩЕ купу зауважень і обурення в нерозумінні важливості цього заходу.

У мене питання, все гаразд у пані з розумінням вихованості, порядності і поваги, що місце ТЕМ в блогах - НЕ МІСЦЕ для аналізу мовного правопису.

Ми що будемо перетворювати будь який пост, втому числі і ваш - на розбір польотів з правопису для задоволення філологічних забаганок однієї особи?

Чи все ж таки - ОЦІНКУ І ВИХОВУВАННЯ друг-друга залишимо за межами блогу?

А будемо розмовляти друг з другом ВИКЛЮЧНО по-суті ТЕМ і вислуховувати думки з приводу ТЕМ.

Зображення користувача Тур Ярий.
0
Ще не підтримано

Це приклад розуму без мудрості!!!

Все тільки починається!

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

Це приклад запуску ВІРУСУ, щоб перевести УВАГУ НА ІНШЕ... його можна записувати в підручники.