Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Підконтрольний терористам Алчевський меткомбінат отримав з бюджету України 272 мільйони гривень ПДВ

Світ:

Спецтема:

Державна фіскальна служба в листопаді 2014 року відшкодувала Алчевському металургійному комбінату, який зараз контролюється терористами, 272 мільйони гривень ПДВ, повідомило джерело в Держказначействі України.

«Алчевський меткомбінат в лідерах на відшкодування ПДВ - майже 300 млн грн. за листопад», - зазначило джерело, уточнивши, що в жовтні Алчевський меткомбінат отримав 143 млн. грн. ПДВ.

УНІАН надіслав запит голові фіскальної служби Ігорю Білоусу з проханням прокоментувати відшкодування ПДВ підприємству, що знаходиться на підконтрольній терористами території Донбасу. Алчевськ знаходиться під контролем так званого "батальйону "Привид" Олексія Мозгового.

Алчевський комбінат входить до складу корпорації ІСД. У грудні 2009 року ІСД продала 50% плюс дві акції своїх металургійних активів групі російських інвесторів.

Обсяг відшкодувань з державного бюджету одного з найбільш корумпованих і скандальних податків - ПДВ - українським підприємствам за 11 місяців 2014 року склав 42,1 млрд. грн.

За словами глави ГФС Ігоря Білоуса, обсяг махінацій з платежами по ПДВ у 2013 році становив близько 70 млрд. грн, які були фактично вкрадені з державного бюджету.

На початку грудня 2014 року Українська біржа затвердила лист очікування на виключення з індексного кошика індексу українських акцій UX акцій Єнакіївського металургійного заводу та Алчевського металургійного комбінату, оскільки вони перебувають безпосередньо в зоні АТО і виробнича діяльність яких через війну фактично припинена.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи