Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Позиції України та ЄС розійшлися у питанні фінансової допомоги

Категорія:

Підсумкова прес-конференція за участю глави українського уряду Арсенія Яценюка та керівництва Євросоюзу виявила розбіжності у питанні щодо надання Україні фінансової допомоги з боку європейських партнерів.

Про це повідомляє кореспондент “Української правди” в Брюсселі.

За словами Яценюка, українська влада зробила все можливе для вирішення кризи, але наявними внутрішніми інструментами ситуацію виправити неможливо. Тому Україні вкрай необхідна фінансова допомога Європи.

Щоб провести необхідні реформи, програму яких уряд вже затвердив, потрібен постійний приплив коштів. Ці гроші прем’єр сподівається отримати в пакеті фінансової допомоги для реалізації відповідної програми змін.

Водночас комісар ЄС з питань розширення і політики сусідства Йоганес Ган наголосив, що ЄС готовий надати Україні небувалу фінансову допомогу, але умовою цього є проведення реформ. Лише за результатами оцінювання якості цих реформ ЄС підтримає Київ грошима.

Розбіглися сторони і в питанні щодо статусу конференції, на якій мають бути визначені умови і розміри надання Україні фінансової допомоги. Яценюк наполягав, щоб конференція була не тільки інвестиційною, а й донорською, тобто передбачала виділення коштів, які не треба повертати.

Ган, у свою чергу, твердо зазначив, що конференція буде розглядати виключно інвестиційні проекти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Прийшли нові фарисеї і теж хочуть бути багатими

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Прийшли нові фарисеї і теж хочуть бути багатими